Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дружина Президента України Людмила Янукович опікується вирішенням проблем запоріжців, які потребують гемодіалізу

11 травня 2011 - 13:04

Голова облдержадміністрації Борис Петров, перебуваючи в обласній клінічній лікарні з робочою поїздкою, зустрівся з персоналом лабораторії хронічного гемодіалізу міжрегіонального центру трансплантології і вручив її завідуючій Світлані Корнєєвій технічні паспорти на чотири нові апарати штучної нирки.

Нагадаємо, що проблема технічного забезпечення процедури гемодіалізу пацієнтам з термінальною нирковою недостатністю залишається нагальною вже не перше десятиліття. Через нестачу відповідних апаратів обласна медицина не в змозі забезпечити надання цієї спеціалізованої допомоги всім, хто її потребує. На поточний момент 302 жителя нашої області (з них140 – в обласній лікарні, інші – у територіальних центрах міст Мелітополь і Бердянськ) регулярно проходять процедуру гемодіалізу, а потребу у такому лікуванні, за підрахунками експертів, мають близько 800 людей. Хворі на хронічну ниркову недостатність запоріжці піддаються смертельному ризику.

- За цих людей щиро вболіває дружина Президента Людмила Олександрівна Янукович. Вона особисто телефонувала мені і просила взяти ситуацію під свій контроль, докласти всіх зусиль, щоб вирішити проблему. І це пряме свідчення того факту, що нинішня влада не залишається осторонь наболілих проблем громадян , - зазначив Борис Петров під час зустрічі в обласній лікарні. – Сьогодні я можу звітувати про перші результати проведеної нами роботи: в область надійшли 10 апаратів гемодіалізу, чотири з яких ми передаємо в обласну клінічну лікарню, а решту невдовзі отримають територіальні центри Мелітополя і Бердянська. Це перший крок, та ми не зупинимось на досягнутому і продовжимо роботу у цьому напрямку. Наразі ведуться перемовини з німецькою фірмою-виробником медичного обладнання про відкриття у нашому регіоні обласного спеціалізованого центру гемодіалізу.

Нові апарати штучної нирки - останнє слово у галузі гемодіалізних технологій, що суттєво полегшать завдання медикам, пояснив головний лікар КУ ЗОКБ Ігор Шишка. Тепер можна не тільки розширити коло пацієнтів, але й значно підвищити надійність і робочі характеристики техніки - проводити профілактику діючих апаратів у прийнятному режимі (до цього часу апарати гемодіалізу вимикалися лише у разі їх поломки).

По завершенні зустрічі з персоналом голова ОДА Борис Петров відвідав лабораторію хронічного гемодіалізу і, спілкуючись із пацієнтами, дав їм наказ – боротися за своє життя.

- Тримайтеся, друзі, і будьте певні, що регіональна влада свою частину роботи у вирішенні нагальних завдань у медичній галузі нашої області, виконає, - запевнив їх Борис Петров.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області