Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дружина Президента України Людмила Янукович опікується вирішенням проблем запоріжців, які потребують гемодіалізу

11 травня 2011 - 13:04

Голова облдержадміністрації Борис Петров, перебуваючи в обласній клінічній лікарні з робочою поїздкою, зустрівся з персоналом лабораторії хронічного гемодіалізу міжрегіонального центру трансплантології і вручив її завідуючій Світлані Корнєєвій технічні паспорти на чотири нові апарати штучної нирки.

Нагадаємо, що проблема технічного забезпечення процедури гемодіалізу пацієнтам з термінальною нирковою недостатністю залишається нагальною вже не перше десятиліття. Через нестачу відповідних апаратів обласна медицина не в змозі забезпечити надання цієї спеціалізованої допомоги всім, хто її потребує. На поточний момент 302 жителя нашої області (з них140 – в обласній лікарні, інші – у територіальних центрах міст Мелітополь і Бердянськ) регулярно проходять процедуру гемодіалізу, а потребу у такому лікуванні, за підрахунками експертів, мають близько 800 людей. Хворі на хронічну ниркову недостатність запоріжці піддаються смертельному ризику.

- За цих людей щиро вболіває дружина Президента Людмила Олександрівна Янукович. Вона особисто телефонувала мені і просила взяти ситуацію під свій контроль, докласти всіх зусиль, щоб вирішити проблему. І це пряме свідчення того факту, що нинішня влада не залишається осторонь наболілих проблем громадян , - зазначив Борис Петров під час зустрічі в обласній лікарні. – Сьогодні я можу звітувати про перші результати проведеної нами роботи: в область надійшли 10 апаратів гемодіалізу, чотири з яких ми передаємо в обласну клінічну лікарню, а решту невдовзі отримають територіальні центри Мелітополя і Бердянська. Це перший крок, та ми не зупинимось на досягнутому і продовжимо роботу у цьому напрямку. Наразі ведуться перемовини з німецькою фірмою-виробником медичного обладнання про відкриття у нашому регіоні обласного спеціалізованого центру гемодіалізу.

Нові апарати штучної нирки - останнє слово у галузі гемодіалізних технологій, що суттєво полегшать завдання медикам, пояснив головний лікар КУ ЗОКБ Ігор Шишка. Тепер можна не тільки розширити коло пацієнтів, але й значно підвищити надійність і робочі характеристики техніки - проводити профілактику діючих апаратів у прийнятному режимі (до цього часу апарати гемодіалізу вимикалися лише у разі їх поломки).

По завершенні зустрічі з персоналом голова ОДА Борис Петров відвідав лабораторію хронічного гемодіалізу і, спілкуючись із пацієнтами, дав їм наказ – боротися за своє життя.

- Тримайтеся, друзі, і будьте певні, що регіональна влада свою частину роботи у вирішенні нагальних завдань у медичній галузі нашої області, виконає, - запевнив їх Борис Петров.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області