Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбулося розширене засідання коаліції обласних осередків політичних партій та громадських організацій „Запорізький край – за Януковича!”, на якому його учасники обмінялися думками щодо суспільно-політичної ситуації в Україні

2 грудня 2004 - 08:15

Керівник коаліції, голова обласної організації НДП Анатолій Казачук, секретар обкому СДПУ(о) Анатолій Світлицький, голова обласної студентської ради Сергій Іванченко, голова облпрофради Геннадій Гапоненко, атаман війська Запорізького низового Олександр Панченко, заступник голови обласної ради Олександр Бережний, заступник голови обласної організації „Партії регіонів” Олександр Козуб, заступник голови партії „Руський блок” Володимир Пашков та інші відзначили наявність політичної кризи в країні. Щоб гідно вийти з неї, учасники засідання закликали до збереження миру і стабільності, єдності держави, спокійної і продуктивної праці, відстоювання свого демократичного вибору.

На засіданні виступив голова облдержадміністрації Володимир Березовський, який підкреслив, що осередками стабільності і спокою в Україні за нинішньої критичної ситуації залишаються південно-східні регіони. Хоча останнім часом і тут негативно позначилася загальна ситуація в країні. Так, якщо у Запорізькій області за минулі 10 місяців приріст промислового виробництва склав 19,5 відсотки, то вже за 11 місяців – 19 відсотків. У листопаді виробництво зменшилося на 4%.

Тому, наголосив керівник області, запоріжці прагнуть якомога швидше подолати кризу, закликають до миру і злагоди, єдності всієї держави. На жаль, зазначив В.Березовський, деякі засоби масової інформації звинувачують керівників органів влади у нібито проголошених закликах до розколу України. Що це абсолютно навпаки, губернатор процитував витримки із рішень недавніх позачергової сесії обласної ради, з’їзду депутатів усіх рівнів південно-східних регіонів України у Сєверодонецьку, обласних зборів представників органів місцевого самоврядування. І закликав ЗМІ до об’єктивності і виваженості у висвітленні суспільно-політичних подій.

Запоріжці сьогодні, підкреслив В.Березовський, найбільше всього прагнуть миру, проведення нових виборів, подальшого підвищення зарплати. І обласна влада все буде робити для досягнення сподівань жителів регіону.

Учасники засідання прийняли звернення до Президента України, Верховної Ради, Кабінету міністрів, політичних партій України зробити все від них залежне для продовження мирної і злагодженої праці у суверенній незалежній Україні.

 

Прес-сллужба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку