Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Центр матері та дитини допоможе подолати проблему соціального сирітства

21 вересня 2011 - 10:18

Центр матері та дитини допоможе подолати проблему соціального сирітства

В обласній державній адміністрації відбулося засідання координаційної ради з питань сім’ї, жінок та охорони материнства.

За повідомленням управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, у регіоні проводиться ряд заходів, спрямованих на підтримку вагітних жінок та профілактику раннього соціального сирітства. Зокрема, при всіх пологових стаціонарах та жіночих консультаціях Запорізької області діє 24 консультаційні пункти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Налагоджено співпрацю між працівниками пологових відділень,  жіночих консультацій та спеціалістами центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Від своєчасної допомоги цих структур – надання психологічної підтримки, взяття на соціальний супровід проблемних родин – часто залежить подальша доля немовляти.

Завдяки цілеспрямованій та копіткій роботі фахівців ЦСССДМ у першому півріччі 2011 року значно збільшився відсоток тих жінок, які мали намір відмовитись від дитини, але все ж залишили її у родині. Наразі кількість таких жінок складає 65%, у той час як у 2009 та 2010 не перевищувала й 30%.

Разом з тим, члени координаційної ради акцентували увагу на тому факті, що кількість жінок, які мають намір відмовитися від дитини, щороку збільшується. Причому найбільше (понад 68%) таких осіб проживає саме в Запоріжжі.

Однією з основних причин, через яку майбутні матері вирішують покинути власне немовля, є відсутність житла (60 %). Таким чином, члени координаційної ради дійшли  висновку, що в області доцільно  створити соціальний заклад - Центр матері та дитини. Такий заклад допоможе запобігати ранньому соціальному сирітству та сприятиме адаптації жінки, що стала матір’ю, до нових умов життя.

Інформація центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо роботи з жінками, які мали намір відмовитись від новонародженої дитини, у доданому файлі (2 екз.).

 

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Додаток 1(.doc, 28Kb)
Додаток 2(.doc, 95Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни