Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Хортицькому національному навчально-реабілітаційному багатопрофільному центру – 50!

5 жовтня 2011 - 09:05

Хортицькому національному навчально-реабілітаційному багатопрофільному центру – 50!

У великій залі ПК Металургів  у день урочистостей з нагоди 50-річчя Хортицького національного навчально-реабілітаційного багатопрофільного центру ніде було яблуку впасти - тут зібрались   викладачі  і ветерани  закладу, нинішні вихованці і колишні випускники. Чимало було й почесних гостей – представників  влади, профспілок, громадських об’єднань та організацій.

Учасники свята пригадали, як у  1961-ому на Хортиці відкрився  інтернат №8, який невдовзі став провідним  навчальним закладом санаторного типу  в нашій області, де  навчалися і зміцнювали своє здоров’я  діти з серцево-судинними захворюваннями.

Із призначенням директором закладу Валентини Нечипоренко тут активізувалася  робота з соціальної та медичної реабілітації учнів, адаптації дітей з інвалідністю у суспільстві. З 1993 року, отримавши статус Хортицького центру, заклад включився в експеримент всеукраїнського рівня з комплексної  медичної, психологічної,  соціально-педагогічної реабілітації учнів. Відтоді він став базовим щодо втілення різноманітних ефективних інновацій.

Сьогодні, з метою  надання  якомога ранньої реабілітації дітям, сюди направляють малюків навіть з тримісячного  віку. Далі вони продовжують  реабілітацію у дитячому садочку, школі, і тут же отримують професійну освіту за п’ятьма спеціальностями.

Із року в рік  поширюється добра слава про  заснований тут  всеукраїнський інтеграційний фестиваль «Шлях до успіху», в якому  на рівних беруть участь як звичайні діти, так і  з особливими потребами. Останнім часом цей захід здобув міжнародний статус.

- Досягнення унікального, єдиного у своєму роді закладу України підтверджені статусом  національного інноваційного навчального закладу, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, який від імені  очільника регіону Бориса Петрова щиро привітав  всіх учасників свята. -  Всім викладачам і вихователям бажаю здоров’я і  творчої наснаги. І хай щастить всім вашим вихованцям!

Посадовець вручив високі відзнаки Уряду і облдержадміністрації кращим педагогам.

Свято продовжилося концертом творчих колективів  ПК Металургів та вихованців центру.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни