Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Хортицькому національному навчально-реабілітаційному багатопрофільному центру – 50!

5 жовтня 2011 - 09:05

Хортицькому національному навчально-реабілітаційному багатопрофільному центру – 50!

У великій залі ПК Металургів  у день урочистостей з нагоди 50-річчя Хортицького національного навчально-реабілітаційного багатопрофільного центру ніде було яблуку впасти - тут зібрались   викладачі  і ветерани  закладу, нинішні вихованці і колишні випускники. Чимало було й почесних гостей – представників  влади, профспілок, громадських об’єднань та організацій.

Учасники свята пригадали, як у  1961-ому на Хортиці відкрився  інтернат №8, який невдовзі став провідним  навчальним закладом санаторного типу  в нашій області, де  навчалися і зміцнювали своє здоров’я  діти з серцево-судинними захворюваннями.

Із призначенням директором закладу Валентини Нечипоренко тут активізувалася  робота з соціальної та медичної реабілітації учнів, адаптації дітей з інвалідністю у суспільстві. З 1993 року, отримавши статус Хортицького центру, заклад включився в експеримент всеукраїнського рівня з комплексної  медичної, психологічної,  соціально-педагогічної реабілітації учнів. Відтоді він став базовим щодо втілення різноманітних ефективних інновацій.

Сьогодні, з метою  надання  якомога ранньої реабілітації дітям, сюди направляють малюків навіть з тримісячного  віку. Далі вони продовжують  реабілітацію у дитячому садочку, школі, і тут же отримують професійну освіту за п’ятьма спеціальностями.

Із року в рік  поширюється добра слава про  заснований тут  всеукраїнський інтеграційний фестиваль «Шлях до успіху», в якому  на рівних беруть участь як звичайні діти, так і  з особливими потребами. Останнім часом цей захід здобув міжнародний статус.

- Досягнення унікального, єдиного у своєму роді закладу України підтверджені статусом  національного інноваційного навчального закладу, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, який від імені  очільника регіону Бориса Петрова щиро привітав  всіх учасників свята. -  Всім викладачам і вихователям бажаю здоров’я і  творчої наснаги. І хай щастить всім вашим вихованцям!

Посадовець вручив високі відзнаки Уряду і облдержадміністрації кращим педагогам.

Свято продовжилося концертом творчих колективів  ПК Металургів та вихованців центру.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області