Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі пройшов збір керівного складу області з питань підбиття підсумків підготовки цивільної оборони за 2004 рік та визначення завдань на 2005. Його провів перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Світлицький

20 січня 2005 - 13:58

Як зазначив у доповіді начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Янько, основні заходи з підготовки цивільної оборони області в 2004 році виконано. Минулого року в регіоні сталося 13 надзвичайних ситуацій. Найбільш резонансні з них - загибель 13 рибалок в Каховському водосховищі та трагедія під Новобогданівкою. Кількість надзвичайних ситуацій порівняно з 2003 роком зменшилась на три, але зросла кількість загиблих  та постраждалих майже удвічі. Потерпала і потерпає область від підтоплення населених пунктів. Матеріальні збитки тут склали 754 тис. грн. Для забезпечення захисту від шкідливої дії води розроблена та діє  обласна програма щодо захисту територій. Вона розрахована до 2005 року.

З резервного фонду обласного бюджету на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та на інші заходи було виділено 1 млн. 383 тис. грн. З резервних фондів районних та міських бюджетів використано 1098 тис. грн. Протягом 2001- 2—4 років регіональний резерв накопичений на суму – 2382,7 тис. грн. План виконано 100%. Планом нарощування регіонального матеріального резерву в 2005 році передбачено придбання багатоцільового катеру на повітряній подушці «Марс-700». Резерв вже створено на суму 19 млн 737 тис. грн. Достатні резерви є нині у Бердянську, К-Дніпровському та Пологівському районах. В області до потенційно небезпечних та підвищеної небезпеки відносяться 489 об’єктів. На обліку знаходиться 209 тисяч захисних споруд. Але проблема інженерного захисту територій від зсувів та інших небезпечних геологічних процесів все ще актуальна. Зсуви вже трапилися в 9 районах області, у містах Запоріжжі та Бердянську.

В області функціонує 63 хімічно небезпечних об’єкти у 19 населених пунктах. Всі вони потенційно небезпечні, а тому вимагають великої уваги, щоб не виникла трагедія через викиди сильно діючих отрутохімікатів. Сьогодні далеко не на всіх з них проведена ідентифікація цих об’єктів, розроблені декларації безпеки.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку