Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Запорізької області у квітні 2012 року

27 квітня 2012 - 12:31

Впродовж квітня 2012 року діяльність Центру була спрямована на виконання плану-графіка навчання, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 14.12.2011 № 525 "Про затвердження плану-графіка навчання у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів на 2012 рік". Зусиллями працівників закладу навчальними програмами підвищення кваліфікації протягом звітного періоду охоплено 231 особу, серед яких 149 державних службовців та 82 посадові особи місцевого самоврядування.

Центром проведено двотижневе навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації для секретарів сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад; для працівників відділів ведення Державного реєстру виборців апаратів райдержадміністрацій, райадміністрацій Запорізької міської ради, виконавчих комітетів міських (міст обласного значення) рад. В рамках навчання працівників відділів ведення Державного реєстру виборців проведено круглий стіл "Взаємодія органів Державного реєстру виборців з органами, закладами, установами у процесі обліку виборців та під час виборчих кампаній" за участю представників управлінь облдержадміністрації, Головного управління юстиції у Запорізькій області, Державної пенітенціарної служби України в Запорізькій області та ГУМВС України в Запорізькій області. Також проведено навчання за професійними програмами підвищення кваліфікації для двох груп працівників Пенсійного фонду України в Запорізькій області, а саме: для працівників юридичних служб управлінь Пенсійного фонду України та для спеціалістів відділів виконання бюджету, бухгалтерського обліку та контролю за використанням коштів управлінь Пенсійного фонду України.

Державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування, які пройшли навчання за професійними програмами, отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації, всього 112 осіб.

Центром організовано тематичні короткострокові семінари "Запобігання і протидія корупції в контексті правотворчих процесів в Україні", "Актуальні питання забезпечення дієвого контролю в органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування" для працівників райдержадміністрацій, райадміністрацій Запорізької міської ради та міських рад міст обласного значення, які відповідають за контрольну діяльність, "Актуальні питання призначення та виплати всіх видів адресних допомог" для заступників начальників управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, Запорізької міської ради та міських (міст обласного значення) рад. Учасниками навчання за програмами тематичних короткострокових семінарів стали 104 державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування.

26 квітня 2012 року для працівників юридичних служб місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій реалізовано програму тематичного постійно діючого семінару "Актуальні питання застосування чинного законодавства України". В ході семінару слухачами розглянуті питання оскарження рішень, дій або бездіяльності органів державної влади та їх посадових осіб в порядку адміністративного судочинства, здійснення органами юстиції перевірок стану правової освіти в місцевих органах виконавчої влади, територіальних органах центральних органів виконавчої влади, державних господарських об'єднаннях, на державних підприємствах, в установах та організаціях. Учасниками навчання стали 15 осіб.

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна