Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі розпочався фестиваль народного мистецтва «Запорозький Спас»

13 серпня 2012 - 16:23

У Запоріжжі розпочався фестиваль народного мистецтва «Запорозький Спас»

10 серпня у Запоріжжі на території історико-культурного комплексу «700-літній Запорозький дуб» відбулося урочисте відкриття фестивалю народного мистецтва «Запорозький Спас», який триватиме до 19 серпня. У заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

Організатором фестивалю виступила Всеукраїнська федерація «Спас» за підтримки управління культури і туризму облдержадміністрації.

  - Відродження українських і слов’янських народних традицій на сучасному етапі – це спільне завдання влади та громадськості. Обласна влада постійно підтримує розвиток народного мистецтва в регіоні, кращі майстри народної творчості щорічно отримують обласні премії за розвиток культури Запорізького краю та творчі стипендії. Ми плануємо і в подальшому надавати всіляку допомогу в проведенні подібних заходів,  сприяти розвитку української культури та відродженню національних традицій, - зазначив Андрій Гамов.

Один з найцікавіших заходів фестивалю – це проведення пленеру майстрів-різьблярів з виготовлення дерев’яних фігур для відкриття «Поляни українських народних казок» та дитячого грального майданчика.

На цих вихідних, 18-19 серпня, відбудуться майстер-класи майстрів народної творчості, концертні виступи провідних аматорських колективів, спортивні змагання з народних видів спорту, турнір з історичного фехтування на «Кубок Запорозького дуба», майстер-класи з національних бойових мистецтв, виступи козацької кінноти, ярмарок виробів майстрів народного мистецтва.

За словами начальника управління культури і туризму ОДА Ірини Конаревої, також у рамках фестивалю проводиться збір коштів на благодійну програму «Козацьке оздоровлення конем» для центру оздоровлення дітей з обмеженнями роботи опорно-рухового апарату та дітей, хворих на ДЦП.

Урочисте закриття фестивалю відбудеться 19 серпня о 12.00 на території історико-культурного комплексу «700-літній Запорозький дуб».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області