Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Санепідемстанція регіону об’єднує практиків і теоретиків

12 жовтня 2012 - 14:16

Санепідемстанція  регіону об’єднує практиків і теоретиків

Заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шишка взяв участь у роботі 52-ї обласної науково-практичної конференції з питань впровадження досягнень науки в практику та удосконалення державного санітарно-епідеміологічного нагляду. Учасниками конференції стали науковці, працівники санітарно-епідеміологічних служб та практикуючі лікарі.

Зважаючи на те, що науково-практична конференція відбулася напередодні Дня працівників санітарно-епідеміологічної служби України, перед початком пленарної частини заступник голови ОДА Ігор Шишка привітав з професійним святом всіх учасників заходу.

- Робота санітарно-епідеміологічної служби вкрай важлива та значима для нашого суспільства, оскільки безпосередньо пов’язана з безпекою життєдіяльності людей. Працівники запорізької служби завжди вирізнялись сумлінністю та високим професіоналізмом. Навіть сьогодні, коли служба перебуває в стадії реорганізації, ви працюєте як годинник, - охарактеризував діяльність працівників служби посадовець, вручивши нагороди та відзнаки кращим працівникам санітарно-епідеміологічної служби регіону.

Під час пленарного засідання учасники конференції обговорили сучасні реалії гігієнічної науки та практики, теоретико-методологічні основи досліджень діалектичної системної тріади соціальних явищ – образу, способу і стилю життя та їх формуючого впливу на стан здоров’я  населення. Крім того, були визначені актуальні питання гігієни навколишнього середовища та порушені проблеми організації доклінічної діагностики в практиці лікаря сімейної медицини.

Також йшлося про позитивний досвід Запорізькою міською СЕС щодо запровадження «єдиного офісу» з проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи та надання платних послуг.

У рамках конференції працювали санітарно-гігієнічна та епідеміологічна секції, підготовлені 44 науково-практичні роботи, 28 з яких були обговорені на пленарних засіданнях.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області