Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До розвитку громадянського суспільства – комплексний підхід

8 листопада 2012 - 17:04

 До розвитку громадянського суспільства – комплексний підхід

Відбулося засідання робочої групи з розробки проекту програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Запорізькій області на 2013-2016 роки, яке провів заступник голови-керівник апарату  облдержадміністрації Юрій Пелих.

Як зазначив посадовець, ця робота здійснюється в рамках виконання відповідного указу Президента України. Разом з тим, вона не почалася з чистого аркуша. Адже в області два роки працюють Громадські ради при органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, які уособлюють нактивнішу частину суспільства. На високому рівні ведеться діалог влади з громадськими організаціями «чорнобильців», «афганців». «Закон про доступ до публічної інформації» зняв перешкоди для спілкування з владними органами для будь-кого з громадян. Про рівень цієї роботи свідчить те, що за даними авторитетного рейтингу «Знати, щоб діяти», складеного Центром політичних досліджень та аналітики при сприянні Посольства США в Україні, Запорізька область разом Вінницькою та Волинською посіли в ньому перше місце за ступенем відкритості.

- Нині в області діє три програми, за якими влада взаємодіє та надає підтримку «третьому сектору» - це «Назустріч людям», програма сприяння розвитку козацтва та програма підтримки розвитку науково-просвітницької діяльності громадських організацій.  Кожна з них спрямована на вирішення завдань певних громадських груп і формувань. А особливість проекту даної програми – її комплексність, скерованість на зміцнення інституційних основ взаємодії влади та громадськості в нашому регіоні, - пояснив мету створення програми Юрій Пелих.

Проектом передбачено низку новацій. Зокрема, запровадження стажування громадських активістів у органах виконавчої влади і місцевого самоврядування, проведення днів відкритих дверей в апараті та структурних підрозділах облдержадміністрації. Журналістам буде запропоновано конкурс на краще висвітлення діяльності інститутів громадянського суспільства. Для підвищення інформування населення планується скористатися можливостями інформаційних технологій, а саме, створити  сторінки органів влади в соціальних мережах.

Ці та інші пункти проекту програми були обговорені на громадських слуханнях у містах та районах області, під час яких були надані пропозиції та зауваження. За підсумками засідання робочою групою   схвалено остаточний проект програми,  його буде винесено для  затвердження  сесією обласної ради.

 

 

 

  Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання