Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Головне завдання скотарства – це збереження робочих місць на селі»

12 листопада 2012 - 09:53

Перебуваючи в робочій поїздці в Бердянському районі, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко  ознайомився з роботою молочно-товарної ферми приватного сільськогосподарського підприємства «Агрофірма «Росія».

Як розповів директор ПСП «Агрофірма «Росія» Анатолій Ніколенко, очолюване ним підприємство займається виробництвом  протягом усього року, а скотарство –  основний напрямок. За 20 років роботи підприємству вдалося зберегти робочі місця та поголів’я великої рогатої худоби.

У господарстві утримується 2545 голів великої рогатої худоби, що складає майже 40% від усього поголів’я в Бердянському районі. За 10 місяців 2012 року «Агрофірма «Росія» виробила 3685 тонн молока – це більше 50% усього  молока, що було вироблено в Бердянському районі за цей період.

Керівник підприємства Анатолій Ніколенко зазначив, що головними проблемами скотарства на сьогодні залишаються низькі закупівельні ціни на молоко та великі витрати на виробництво. За його словами, в цьому році виробництво молока для підприємства  буде прибутковим, а виробництво м’яса – нерентабельним.

Технологічною «родзинкою» виробництва молока в «Агрофірмі «Росія» є використання сучасного обладнання. Голові облдержадміністрації  продемонстрували роботу доїльної установки «Карусель», яка дозволяє отримувати молоко у більших обсягах та без прямого втручання людини.

Під час спілкування Олександр Пеклушенко обговорив питання розвитку скотарства в Запорізькій області загалом. Як зауважив очільник області, його цікавить думка експертів, які мають великий досвід у розвитку скотарства, котрий необхідно використовувати у розробці комплексної регіональної програми.

- Якщо у керівника є розуміння того, що сучасне скотарство потребує сучасних технологій, потребує логістики, безумовно, потребує коштів, він отримує необхідний результат. Але все це вторинне. Найголовніше завдання скотарства – це перш за все збереження сільських населених пунктів, робочих місць на селі. Ми побачили молочно-товарний комплекс – ефективний, сучасний, технологічний, міні-бюджетний.  Ми  будемо робити ставку на те, щоб саме таких господарств було в кожному районі декілька. Це дозволить нам відродити скотарство та вийти на виробництво якісної  молочної продукції в регіоні, а це - прямий шлях до створення власного запорізького молокозаводу, - наголосив Олександр Пеклушенко.

На переконання очільника області, розвиток скотарства також дозволить підвищити ефективність рослинництва в регіоні. Це доводить досвід «Агрофірми «Росія». Голові облдержадміністрації продемонстрували сходи озимих на одному з полів господарства. За словами керівника агрофірми, завдяки використанню органічних добрив    на цьому полі вони очікують урожайність на рівні 40 ц/га.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання