Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Усі винні в тому, що «Облводоканал» опинився в кризовому становищі, будуть притягнуті до відповідальності – Олександр Пеклушенко

19 листопада 2012 - 16:38

Усі винні в тому, що «Облводоканал» опинився в кризовому становищі, будуть притягнуті до відповідальності – Олександр Пеклушенко

Під час апаратної наради в обласній державній адміністрації розглядалося питання функціонування КП «Облводоканал», зокрема, його подальшої співпраці з КП «Бердянськводоканал», який заборгував обласному підприємству за постачання питної води 19,7 млн. грн.

- Сумнозвісне ТОВ «Бердянськ - Чиста вода» свого часу заборгувало «Облводоканалу» 18,5 млн. грн., а «Бердянськводоканал» - 19,7 млн. грн. Ми  зверталися з низкою позовних заяв до суду проти «Бердянськводоканалу», виграли вісім справ на загальну суму понад 13 млн. грн., але відмовилися від арешту рахунків підприємства тільки за умови поступового погашення боргу. Спочатку нам своєчасно повертали борги, але згодом їхні обсяги значно зменшувалися. Зараз немає впевненості, що ми отримаємо усі заборговані кошти, - повідомив в.о. генерального директора КП «Облводоканал» Віталій Дедюрин.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко висловив невдоволення бездіяльністю обласної ради, яка впродовж кількох років не змогла знайти виходу із ситуації.

- У обласної ради та її керівництва було достатньо часу для вирішення питання щодо ліквідації заборгованості «Бердянськ - Чиста вода» перед «Облводоканалом», але ніяких практичних кроків у цьому напрямку не було зроблено. Для «Облводоканалу» 18,5 млн. грн. – це величезна сума, і нам вкрай необхідно зробити все можливе, щоб підприємству повернули усі борги, адже цей борговий тягар фактично лягає на усіх жителів області, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Окремо обговорювалося питання нецільового використання бюджетних коштів керівництвом КП «Облводоканал». Зокрема, Держфінінспекція загалом виявила порушень на понад 8 млн. грн. Йдеться про витрачання бюджетних коштів на придбання подарунків, виплату премій та надбавок керівництву підприємства у той час, коли працівники не отримували заробітну плату. Натомість керівництво «Облводоканалу» зверталося до обласної ради з проханням додатково виділити кошти у зв’язку зі скрутним фінансовим становищем для виплати зарплати працівникам підприємства.

- Нині «Облводоканал» знаходиться в дуже скрутному становищі. Запевняю, до відповідальності будуть притягнуті всі винні в цьому особи незалежно від їхньої партійної приналежності та наявності «друзів-посадовців». Підприємство потрапило в цю ситуацію з двох причин: по-перше, через розкрадання коштів керівництвом обласного водоканалу, по-друге, через аналогічну ситуацію на «Бердянськводоканалі». Міська влада Бердянська витрачає мільйони гривень на квіти та пам’ятники і одночасно розповідає про 50-відсоткову втрату води під час її транспортування. Обіцяю, що прокуратура ретельно вивчить і надасть правову оцінку діяльності і обласного, і бердянського водопостачальних підприємств, -  наголосив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області