Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прийнято обласну програму розвитку громадянського суспільства

25 грудня 2012 - 13:59

Прийнято обласну програму  розвитку громадянського суспільства

Під час чергової двадцять другої сесії обласної ради депутати прийняли Програму сприяння розвитку громадянського суспільства в Запорізькій області на 2013-2016 роки, розроблену управлінням з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Перший заступник начальника управління Марія Горідько доповіла про основні цілі та завдання, а також очікування від реалізації програми.

- Програма спрямована на формування в регіоні інституційних та правових засад розвитку громадянського суспільства, залучення громадськості до формування та реалізації державної політики на обласному рівні, спрямування зусиль місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на підтримку діяльності інститутів громадянського суспільства, - пояснила Марія Горідько.

За словами посадовця, прийняття програми обумовлено необхідністю підвищення відкритості на прозорості діяльності місцевих органів відповідно до завдань, які визначено Президентом  та Кабінетом Міністрів України. Це планується досягти за рахунок широкого впровадження механізму проведення консультацій з громадськістю з актуальних питань соціально-економічного та соціально-культурного розвитку територій, а також  фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня громадянської культури та правової свідомості населення.

- Завдяки реалізації програми ми зможемо залучати громадські об’єднання до вирішення актуальних завдань державної регіональної політики, забезпечити врахування думки громадськості при ухваленні управлінських рішень органами влади. Крім того, ми зможемо підвищити рівень довіри населення області до місцевих органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства, а також підтримати соціальні ініціативи молодіжних громадських організацій. Все це дозволить нам сприяти активній участі представників громадськості у роз’ясненні сутності та основних принципів соціально-економічної політики Президента України та Уряду України, - підсумувала Марія Горідько.

Фінансування визначених у програмі заходів здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету, загальний обсяг фінансування на 2013-2016 роки складає 1 млн. 234 тис. грн. У  2013 та 2014 роках заплановано виділити по 271 тис. грн., у 2015 та 2016 роках – по  346 тис. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»