Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємців запрошують до обговорення проекту нової програми

16 січня 2013 - 14:56

Підприємців запрошують до обговорення проекту нової програми

Департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації завершено розробку проекту заходів Комплексної програми розвитку малого підприємництва в Запорізькій області на 2013-2014 роки.

Особливістю нової програми стане її орієнтація безпосередньо на бізнес, врахування його основних потреб та проблемних питань. З цією метою до розробки заходів програми активно долучались самі підприємці, а не тільки фахівці профільних управлінь облдержадміністрації.

До Комплексної програми включено чотири розділи.

Перший забезпечуватиме впорядкування нормативного регулювання підприємницької діяльності (удосконалення нормативно-правової бази та системи надання адміністративних послуг; впровадження державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності тощо.)

Другий розділ включає фінансово-кредитну та інвестиційну підтримку малого бізнесу. Заходи розділу зорієнтовані на впровадження нових механізмів підтримки підприємництва, зокрема, допомогу при залученні міжнародної донорської допомоги, стимулювання інвестиційної та інноваційної активності у сфері підприємництва.

Третій розділ  програми передбачає ресурсне та інформаційне забезпечення малого підприємництва. Йдеться про сприяння розвитку самозайнятості населення, залучення безробітних громадян до підприємницької діяльності, а також допомогу при відкритті бізнесу в сільській місцевості, розвиток підприємництва в сфері  сільського та зеленого туризму.

Четвертий розділ програми - «Формування інфраструктури підтримки підприємництва» складають заходи щодо надання  допомоги місцевим товаровиробникам та підвищення їх конкурентоспроможності.

Повністю з проектом заходів можна ознайомитися на офіційному сайті облдержадміністрації в розділі «Регуляторна політики та розвиток підприємництва» в підрозділі «Розвиток та підтримка підприємництва»: http://www.zoda.gov.ua/article/65/rozvitok-ta-pidtrimka-pidprijemnitstva.html

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.