Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молодь визнала основні засади «Національної доктрини молодіжної політики».

26 серпня 2005 - 14:00

 

 

 

 

Сьогодні управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації  ініціювало проведення обласного форуму  громадських  організацій регіону, діяльність яких направлена на реалізацію молодіжної, дитячої, жіночої та сімейної політики.

 

 

Форум проводився з метою створення єдиного кола громад, які за підтримки управління або самостійно сприятимуть інтелектуальному, спортивному, творчому, духовному розвитку запорізького регіону.

 

 

Зареєструвалися для участі у форумі 39 організацій. Перша частина форуму була присвячена визначенню основних проблем щодо реалізації молодіжної політики в регіоні, та конкретних шляхів рішення молодіжних проблем . Начальник управління у справах сім’ї та молоді Анастасія  Склярук зазначила, що першочерговим завданням є створення соціальних програм, які б  поліпшили життя сільської молоді, служили „профілактикою негативних явищ”, забезпечували б  підтримку жіночих та дитячих організацій області.  Вона повідомила, що на сьогодні в області працює лише 8 соціальних  проектів,  які фінансуються управлінням, і закликала всі молодіжні громадські організації розробляти свої програми, які будуть працювати за підтримки облдержадміністрації.

 

 

Друга частина форуму була присвячена обговоренню проекту Указу Президента України «Про затвердження національної доктрини молодіжної політики».

 

 

Багато пропозицій та питань пролунали  щодо створення нової координаційної ради з питань молодіжної політики при голові Запорізької облдержадміністрації. Для того, щоб її робота як об’єднуючої  ланки між облдержадміністрацією та молодіжними організаціями була ефективною, прийняли рішення, що протягом тижня обласні молодіжні організації подадуть до управління у справах сім’ї та молоді  ОДА свої пропозиції та зауваження відносно складу, організації та  робочих груп координаційної ради. А у вересні  передбачене  розширене засідання ради старого складу і голів молодіжних організацій для створення нової координаційної ради з питань молодіжної політики при голові Запорізької облдержадміністрації та  планується внести зміни у розпорядження „Про координаційну раду з питань молодіжної політики”.

 

 

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

 

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону