Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Губернатор привітав молодят похилого віку в Бердянському геріартричному пансіонаті.

28 серпня 2005 - 12:00

 

     Губернатор прибув до  цього соціального закладу не з порожніми руками. Старим людям він привіз  подарунки -  60 кг меду та смачні йогурти, -  які  передали бізнесмени-меценати – члени місцевої  організації партії Народний союз «Наша Україна».

 

   Разом з губернатором  до пансіонату приїхали  його заступник  Олена Зайковська, представники   бердянських  районної та міської організацій партії НСНУ.

 

   Вони  завітали   у кімнати мешканців, ознайомились з побутовими  умовами проживання і харчування старих людей, дізналися про їх звички та   уподобання.

 

   Юрій Артеменко  був приємно вражений знайомством з однією подружньою парою – Володимиром Миколайовичем Морозовим та Аллою Мамонтівною Рогасовою, яких по праву можна назвати місцевими молодятами, оскільки їх шлюб  нещодавно був укладений саме у пансіонаті. Керівництво закладу виділило їм окремий двокімнатний блок і намагається забезпечити належні умови для щасливого подружнього життя. Губернатор щиро привітав їх і побажав  прожити разом у злагоді та любові ще довгі роки.

 

   Директор геріартричного пансіонату Володимир Базарний ознайомив високих гостей із  інфраструктурою підпорядкованого йому  закладу. Після відвідин житлового корпусу він запросив посадовців до харчоблоку та  медсанчастини. За словами директора сьогодні у пансіонаті терміном від 6 місяців до останніх днів  проживають 280 одиноких  людей ( з них 165 – жінки)   похилого віку ( жінки віком  від 55 років, чоловіки -  від 60 років)  та інваліди І – ІІ групи( віком  з 18 років) із всіх районів Запорізької області. Вони поступають за направленням головного управління праці та соціального захисту облдержадміністрації і перебувають тут на  державному утриманні за умови перерахування своєї пенсії на рахунок закладу. Втім, при цьому  25%  пенсії вони отримують на руки для забезпечення  власних потреб. За виключних обставин до пансіонату приймають і таких, у кого  є діти або рідні люди. Проте діти мають сплачувати додатково за перебування батьків у цьому  закладі 850 грн. на місяць.

 

    Володимир Базарний поділився із губернатором тими проблемами, які заклад не може вирішити самотужки для покращення умов перебування у пансіонаті людей похилого віку. Зокрема, йшлося про ремонт переходів із житлового корпусу до харчоблоку та медсанчастини. Юрій Артеменко уважно вивчив ситуацію і пообіцяв вирішити проблему щодо харчоблоку найближчим часом.

 

   Також  голова облдержадміністрації Юрій Артеменко   та його супутники  ознайомились і з роботою   центру професійної підготовки і  реабілітації інвалідів, який знаходиться на території геріартричного пансіонату. Директор центру Надія Тертична  запросила гостей на екскурсію до навчальних кімнат та майстерень, де саме і  проводиться навчання за 7 спеціальностями - кравець, перукар, телерадіомайстер, оператор комп’ютерного набору, швець взуття, секретар-референт, спеціаліст з ремонту побутової техніки. В даний час навчання  за спеціальність кравець та оператор ПК проходять 30 інвалідів. Центр набирає замовлення  ще на  дві групи – перукарів та  спеціалістів з ремонту побутової техніки.

 

  На завершення візиту у актовій залі геріартричного пансіонату Юрій Артеменко  зустрівся із його мешканцями та відповів на всі запитання стареньких. Він також  щиро подякував їм за  нелегку працю і визначний внесок в розбудову держави і пообіцяв виконати взяті на себе зобов’язання. Губернатор наголосив, що зробить  це за будь-яких обставин, на відміну від тих осіб, що  з’являються у пансіонаті лишень перед виборами  і  потім зникають, далі обіцянок не просуваються. Натомість місцева організація партії Народний Союз «Наша Україна», зокрема голова міської організації шанований у Бердянську   Олександр Стахурський( голова правління ВАТ «Азмол») та член ради місцевої  партійної організації Тетяна Горячова( головний редактор газети «Діловий Бердянськ»), які прибули сюди разом з губернатором,  беруть цей заклад під свій патронат . І нинішня благодійна акція партії  стане тут доброю традицією.

 

 

 

 

                                                                                Прес-служба облдержадміністрації.

 

 

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області