Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Щодо проведеної роботи по реалізації в Запорізькій області Загальнонаціональних заходів

5 червня 2013 - 16:12

Щодо проведеної роботи по реалізації в Запорізькій області Загальнонаціональних заходів

Діяльність Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій у другій половині травня та на початку червня 2013 року, окрім забезпечення виконання планів-графіків навчання на 2013 рік, затверджених розпорядженням голови Запорізької облдержадміністрації від 24.12.2012
№ 642, була також спрямована на організацію роботи щодо реалізації в Запорізькій області двох Загальнонаціональних заходів:

– забезпечення виконання Указу Президента України від 05.04.2012
№ 246/2012 "Про Президентський кадровий резерв "Нова еліта нації";

– здійснення організаційних і навчальних заходів щодо підготовки та проведення в Запорізькій області ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець".

Зокрема, Центром, відповідно до Алгоритму роботи щодо проведення оцінювання учасників конкурсу з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву "Нова еліта нації", здійснено всі необхідні організаційно-підготовчі заходи та 31 травня – 01 червня 2013 року проведено оцінювання учасників конкурсу відповідно до Методичних рекомендацій з оцінювання учасників конкурсу в інтерв’ю – центрах, затверджених Президентом НАДУ при Президентові України 15.05.2013, та відповідної пам’ятки.

На сьогодні робота експертної комісії інтерв’ю – центра Запорізької області продовжується: проведена обробка заповнених бланків для відповідей до анкет з визначення морально-психологічних і ділових якостей учасників конкурсу згідно з отриманими ключами та інструкціями; проводяться засідання експертної комісії; готуються відповідні документи та протоколи.

З 03 по 05 червня 2013 року в Центрі відбувся ІІ тур щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець" між державними службовцями апаратів та структурних підрозділів обласної та районних державних адміністрацій Запорізької області. Всього учасниками ІІ туру конкурсу стали 36 державних службовців, які 04 червня пройшли тестування з питань службової етики, етикету та іміджу державного службовця. Впродовж 04 та 05 червня відбулися публічні виступи конкурсантів.

05 червня 2013 року Організаційний комітет з проведення другого туру щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець" у Запорізькій області визначив переможців ІІ туру в номінаціях "Кращий керівник" та "Кращий спеціаліст".

В рамках проведення ІІ туру конкурсу Центром реалізовано програму тематичного короткострокового семінару "Державна служба: правовий стиль і методи роботи в умовах реалізації Програми економічних реформ у контексті нового антикорупційного законодавства". Змістовим наповненням навчання стали актуальні теми сьогодення, засновані на законодавчих новаціях Президента України. Зокрема, учасники тематичного короткострокового семінару розглянули наступні питання:

– "Державна служба: правовий стиль і методи роботи в умовах модернізації державного управління";

– "Особливості реалізації адміністративної реформи та пріоритетні напрямки реформування державної служби в Україні. Основні інноваційні положення нового Закону України "Про державну службу";

– "Реалізація антикорупційного законодавства України в контексті трансформаційних процесів у сфері державної служби";

– "Закон України "Про правила етичної поведінки" як узагальнення стандартів етичної поведінки, доброчесності та превентивний інструмент запобігання конфлікту інтересів державних службовців";

– "Структура, зміст та порядок розроблення профілів професійної компетентності посад державної служби";

– "Конституційно-правові основи здійснення публічної влади в Україні";

– "Основи майстерності публічного виступу";

– "Службова етика, етикет та імідж державних службовців як важлива складова їх професійної компетентності";

– "Психологічні основи побудови ефективного ділового спілкування";

– "Особливості застосування етикетних норм поведінки в діяльності державних службовців";

– "Візуалізація публічного виступу: підготовка презентацій".

По завершенню навчання були підбиті його підсумки, в урочистій обстановці оголошені результати ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець" у Запорізькій області та вручені свідоцтва про підвищення кваліфікації учасникам цього конкурсу.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей