Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Профілактика – шлях до подолання складних життєвих обставин

16 липня 2013 - 13:12

Профілактика – шлях до подолання складних життєвих обставин

Задля подолання складних життєвих обставин, у яких опиняються запорізькі родини, в області  функціонує мережа центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Клієнтами центрів стають родини у разі їх малозабезпеченості, безробіття одного чи кількох членів сім’ї, наявності дитини-інваліда, ризику вилучення дитини з родини, сімейних конфліктів, відсутності документів чи необхідності їх поновлення, алкогольної або наркотичної залежності тощо.

За інформацією Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, станом на перше липня на соціальному супроводі центрів перебувало близько п’яти тисяч сімей та осіб, які отримали близько 225 тисяч послуг. Загалом працівники центрів здійснили майже 20 тисяч соціальних інспектувань для моніторингу та координації стану справ родин, які опинились у складних сімейних обставинах.

Спеціалісти центрів соціальних служб допомагають своїм клієнтам вирішувати психологічні та соціально-економічні проблеми, консультують їх щодо способів розв’язання соціально-побутових негараздів,  перенаправляють громадян до профільних служб і організацій, які можуть їм допомогти.

Проте основна діяльність центрів спрямована на упередження виникнення складних життєвих обставин. У регіоні проводиться масштабна консультативно-роз’яснювальна робота у лікарнях та жіночих консультаціях. Спеціалісти центрів і волонтери ведуть групову та індивідуальну роботу з дорослим населенням і школярами. Проводяться заходи з протидії наркоманії, пропаганди здорового способу життя, розповсюджуються листівки з соціальною рекламою, працює мобільний консультаційний пункт тощо.

За шість місяців поточного року працівниками міських та районних центрів соціальної допомоги проведено близько восьми тисяч групових заходів, якими охоплено майже 70 тисяч осіб

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області