Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблемні питання легалізації трудових відносин вивчаються на місцях

16 липня 2013 - 15:14

Проблемні питання легалізації трудових відносин вивчаються на місцях

Керівництво обласної державної адміністрації приділяє особливу увагу питанням легалізації трудових відносин, подоланню мінімізації заробітної плати та примусової неповної зайнятості населення. Зокрема, ці питання були розглянуті під час виїзних засідань обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, які провів у Мелітополі та Бердянську заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

За інформацією заступника директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Ірини Разуваєвої, з усього працездатного населення Мелітопольського району платниками податків є тільки 38%. У Бердянському районі цей показних трохи вищий – 39%. З початку року чисельність платників до Пенсійного фонду на кожній з цих територій скоротилась більше ніж на 1600 осіб.

Середня заробітна плата за підсумками І кварталу складала 2243 грн. для Мелітополя та 1975 грн. для Бердянська. При цьому, за даними органів статистики, працівники 32 мелітопольських підприємств  отримували зарплатню на рівні мінімальної. У Бердянську ситуація дещо краща, проблемними є всього чотири підприємства.

Керівництво Мелітопольської райдержадміністрації отримало зауваження від заступника голови ОДА Андрія Гамова щодо ігнорування ситуації, пов’язаної з режимом неповної зайнятості. Понад 5100 осіб уже тривалий час працюють у режимі скороченого робочого дня або тижня.

Занепокоєння представника обласної виконавчої влади викликала ситуація і з погашенням заборгованості  місцевих підприємств з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду. Зокрема, станом на 01.07.2013 року бердянські підприємства накопичили борг понад 49 млн. грн.,  мелітопольські – 3,3 млн. грн.

На територіях розроблено та затверджено графіки погашення боргів, однак підприємства виконують їх усього на 71 - 73%.

- Ви заявляли плани щодо погашення боргів, які тепер не виконуєте. Розробляйте більш ефективні схеми роботи, відшукуйте нові важелі впливу, налагоджуйте взаємодію з податковими органами. Прошу пам’ятати, що ліквідація боргів із заробітної плати, зайнятість населення та гідний рівень оплати праці – це основні чинники, за якими вашу роботу оцінює населення, - наголосив  Андрій Гамов.

За підсумками засідання комісії керівники місцевих органів виконавчої влади та керівники підприємств отримали завдання  виправити ситуацію на місцях.

Аналогічні виїзні наради найближчим часом будуть проведені на всіх територіях області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів