Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перебіг резонансної справи Раїси Радченко - на особистому контролі Олександра Пеклушенка

17 липня 2013 - 09:07

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко скликав нараду з питань щодо перебігу справи Раїси Радченко, яка набула особливого резонансу, зокрема, у засобах масової інформації.

У нараді взяли участь представники медичної сфери та правоохоронці: начальник департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віталій Казека, головний лікар обласного психоневрологічного диспансеру Федір Паталах, заступник начальника ГУ УМВС України у Запорізькій області Василь Василенко, керівник Ленінського райвідділу міліції Сергій Васильєв.

Учасники наради детально проінформували голову облдержадміністрації про юридичну та медичну складові справи Раїси Радченко, яка на виконання рішення Комунарського районного суду Запоріжжя нині перебуває на примусовому лікуванні у обласному психоневрологічному диспансері. Як зазначив головний лікар обласного психоневрологічного диспансеру Федір Паталах, наразі спостерігається позитивна динаміка у лікуванні Раїси Радченко, її психологічний та фізичний стан поступово поліпшується.

Олександр Пеклушенко поцікавився умовами лікування та перебування Раїси Радченко у лікарні та наголосив, що буде особисто контролювати усі питання щодо перебігу цієї резонансної справи.

- Необхідно звернутися до міністра охорони здоров’я Раїси Василівни Богатирьової з проханням, щоб Міністерство направило до Запоріжжя власну фахову комісію з представників відповідного профілю. Ця комісія має здійснити ґрунтовне обстеження Раїси Сергіївни Радченко, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Також голова облдержадміністрації акцентував увагу на неухильному дотриманні букви закону з боку усіх причетних до справи сторін.

- Я переконаний, що усе відбувалося у правовій площині. Мене поінформували, що засідання суду тривало 6,5 годин. Уважно досліджувалися усі обставини справи. Є задокументовані обставини. Але я закликаю бути поблажливими до цієї справи. Необхідно створити групу, яка провідає родину Раїси Радченко. Міська влада має надати цій родині матеріальну допомогу,  - зауважив голова облдержадміністрації.

Олександр Пеклушенко підкреслив, що ставлення до справи Раїси Радченко потребує особливого підходу, адже вона пов’язана з проблемами етичного характеру.

- Деякі політики, котрі створюють собі імідж на цьому – це, як говориться, справа їх совісті та виховання. Я це питання беру на особистий контроль. І прошу вас ще раз усвідомити, що плітки народжуються тоді, коли ми – представники влади – не йдемо назустріч людям, - підсумував голова облдержадміністрації.

 

 

Управління у справа преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни