Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для дітей з кризових родин відкриють оздоровчо-реабілітаційне відділення

17 липня 2013 - 14:13

У Запорізькому обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей готують до відкриття оздоровчо-реабілітаційне відділення для дітей із малозабезпечених родин. Також у центрі найближчим часом почнуть працювати кімната розвиваючих ігор та кімната для спілкування потенційних батьків з дітьми. Ця робота здійснюється на виконання нових соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення кожній дитині всебічного розвитку та підвищення якості життя.

Комунальний заклад відвідала начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Антоніна Матвєєва.

З поточною ситуацією в центрі посадовця ознайомила директор закладу Ольга Кучер, яка повідомила, що днями для нового відділення придбали медичне обладнання. Серед якого – електрокардіограф, апарат УЗЧ, комплексний інгалятор тощо. В обласному бюджеті для цих цілей було передбачено 300 тис. грн.

Планується, що в оздоровчо-реабілітаційному відділенні протягом місяця житимуть та оздоровлюватимуться діти з сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Як пояснила Антоніна Матвєєва, таке відділення є новаційним не тільки для Запорізької області, а й для всієї України.

- Протягом місяця вихованці будуть комплексно оздоровлюватися, пройдуть ряд ефективних лікувально-профілактичних процедур. З ними працюватиме педіатр, масажист, невропатолог, психолог. У новому відділенні  діти з бідних сільських родин отримають якісне медичне супроводження, -  повідомила посадовець.

Наразі в центрі перебуває 47 дітлахів, 32 з них вже оздоровились у таборі в Кирилівці. Всі інші діти поїдуть на Азовське море в серпні.

Як повідомила Ольга Кучер, улітку в центрі працюють 14 гуртків.

- Ми намагаємося захопити дитину цікавою справою, забезпечити корисне дозвілля. Наші вихованці можуть займатися в комп’ютерному гуртку, театральному, спортивному, вокальному, психологічному, в швейній майстерні. Крім того, вони плетуть з бісеру, роблять орегамі, розписують писанки, - розповіла керівник закладу.

Приміром, у цей день вихователі та діти старшого віку організували для малюків ляльковий театр - ставили казку «Ріпка». Також для дітей організують екскурсії до музеїв, спілкування з неординарними особистостями, які власними силами досягли успіху в житті.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів