Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У центрі уваги – санітарний контроль за дитячими оздоровчими закладами

17 липня 2013 - 15:29

В облдержадміністрації відбулося розширене засідання колегії Головного управління  Держсанепідслужби в Запорізької області, у роботі якого взяв участь заступник голови ОДА Андрій Гамов.

Учасники заходу розглянули підсумки діяльності Державної санітарно-епідеміологічної служби Запорізької області в першому півріччі 2013 року.

Як повідомив головний державний санітарний лікар Запорізької області Анатолій Севальнєв, робота служби була спрямована на профілактику інфекційних та масових неінфекційних захворювань, а також на підвищення результативності перевірок суб’єктів господарської діяльності.

За даними соціально-гігієнічного моніторингу, в структурі захворюваності населення регіону переважають неінфекційні хвороби (92-98%). Разом з тим, на території поширені такі захворювання як бронхіальна астма, новоутворення, вроджені аномалії, що, на переконання лікарів, є індикаторами впливу шкідливих факторів навколишнього середовища.

Протягом звітного періоду на промислових та сільськогосподарських підприємствах області зареєстровано  65 випадків професійних захворювань (за аналогічний період 2012 року - 55). Серед основних виробничих факторів, які сприяли розвитку професійних захворювань, - промислові аерозолі, шум, вібрація, фізичні перевантаження. Всі випадки таких захворювань розслідувані вчасно, у передбачені законодавством строки.

За словами посадовця, радіологічна обстановка в області не викликає занепокоєння – вміст радіонуклідів у продуктах харчування, воді та об’єктах довкілля не перевищує нормативів. При цьому  в порівнянні з 2012 роком кількість проведених радіологічних досліджень збільшилась на 60%.

Фактично в першому півріччі 2013 року проведено 2628 планових та позапланових перевірок За  підсумками планових перевірок порушення санітарного законодавства виявлені у 79%, а позапланових - у 14%. За порушення норм законодавства накладено  понад 500 штрафів та винесено 94 постанови адміністративно-запобіжного характеру.

У весняно-літній період посилено держсанепіднагляд за дитячими дошкільними закладами. Перевірки відбулися у 92 ДНЗ, з них у 71 виявлено порушення санітарного законодавства. Також організовано позапланові перевірки 99 закладів оздоровлення та відпочинку дітей.  Певні порушення були виявлені на 43 об’єктах.

- Умови перебування дітей в оздоровчих закладах – це найважливіше питання на сьогодні. Відпочинок наших дітей має бути безпечним і якісним. У цій роботі ми розраховуємо на вашу підтримку та допомогу. Ситуація з табором «Оріон» не повинна повторитись, - наголосив Андрій Гамов.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни