Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Підготовка до опалювального сезону йде за планом, він розпочнеться вчасно на всіх територіях області»

19 липня 2013 - 14:25

Олександр Пеклушенко: «Підготовка до опалювального сезону йде за планом, він розпочнеться вчасно на всіх територіях області»

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді, яка пройшла під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.

На порядок денний було винесено низку питань, зокрема, хід підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до опалювального сезону, реалізація державних житлових програм та надання адміністративних послуг засобами поштового зв’язку.

При розгляді першого питання Олександр Вілкул повідомив, що виконання робіт з підготовки регіонів до опалювального сезону перевищує темпи, зазначені в планах. Наразі виконано 55% підготовчих робіт, що на 5% більше, ніж було заплановано на цей час.

- Президент України Віктор Янукович поставив завдання: за три роки вдвічі, на 4,2 млрд. куб.метрів, зменшити споживання природного газу за рахунок економії при транспортуванні тепла та за рахунок його заміщення альтернативними енергоносіями. За останні три роки споживання природного газу підприємствами ЖКГ скорочено на 10%. Завдання цього опалювального сезону – скоротити споживання блакитного палива ще на 5%, - повідомив урядовець.

Олександр Вілкул наголосив, що регіони повинні пришвидшити надання проектів до Державної програми активізації економіки. Вони мають бути спрямовані, в першу чергу, на зменшення споживання природного газу та енергозбереження.

Щодо ситуації в регіоні Олександр Пеклушенко доповів, що підготовка до опалювального сезону йде за планом, немає жодних сумнівів, що розпочнеться вчасно та належним чином на всіх територіях області. Але очільник регіону наголосив, що на центральному рівні має бути завершено розробку та впроваджено механізм компенсації різниці в тарифах.

Під час розгляду питання щодо реалізації державних житлових програм Олександр Вілкул повідомив, що з початку року завдяки цьому понад 1800 українських родин отримали житло. Урядовець зазначив, що одна з проблем неактивної участі громадян у цих програмах - це недостатня роз’яснювальна робота.

Голова облдержадміністрації ж вбачає головну проблему в низькій максимальній вартості квадратного метра житлової площі, яку можна придбати в рамках цих програм.

- Хочу підтримати інших колег та підкреслити, що ціна на квадратний метр, передбачена програмами, занадто низька. Собівартість житла в Києві та інших регіонах України дійсно відрізняється, адже треба враховувати масштаби робіт будівельників, що теж серйозно впливає на вартість. Треба збільшити максимальну вартість квадратного метра житла, а також розширити перелік категорій людей, які можуть скористатися програмами. Лише за рахунок цього ми зможемо «розморозити» ринок житла, - зазначив Олександр Пеклушенко.

У ході обговорення стану надання адміністративних послуг засобами поштового зв’язку Олександр Вілкул повідомив, що це особливо важливо для людей, які проживають у сільській місцевості. Наразі адміністративні послуги надаються в 4600 відділеннях «Укрпошти» в  27 регіонах України. До кінця поточного року послуги надаватимуться в усіх поштових відділеннях. Лише за останній місяць кількість звернень збільшилась у два рази.

Олександр Пеклушенко повідомив, що за цим напрямком робота відповідно до плану виконана вже на 108%, але необхідно посилити інформаційну підтримку реалізації даного проекту.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло