Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заборгованість за електроенергію зменшується, але залишається значною

19 липня 2013 - 14:53

Заборгованість за електроенергію зменшується, але залишається значною

За підсумками першого півріччя  2013 року споживачі області сплатили за спожиту електроенергію 100,5 % від вартості товарної відпустки, що на 2,5 % більше, ніж за відповідний період минулого року. Найвищий рівень оплати традиційно забезпечують сільгоспспоживачі – 101,1 %,  населення – 101,5 %, промислові підприємства, а також установи та організації місцевого бюджету – по 100,9 %. Натомість установами та організаціями державного бюджету сплачено  лише 88,7 %, підприємствами ЖКГ – 99,6 %. Про це повідомили в Департаменті промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації.

Підприємства ЖКГ практично всіх районів, а також міст Енергодар, Бнрдянськ і Мелітополь мають незадовільний стан платежів. А в таких районах як Розівський та Якимівський рівень сплати взагалі символічний – 5% та 9% відповідно.

Серед підприємств житлово-комунального господарства області найбільшими боржниками залишаються КП «Бердянськводоканал», борг якого складає 5,9 млн. грн., КП «Облводоканал» – 10,9 млн. грн., КП «Водоканал» м. Мелітополь – 16,3 млн. грн. та КП «Водоканал»  м. Запоріжжя – 10,9 млн. грн.

Із числа промислових підприємств  традиційно найбільші боржники -представники державного сектора.  Станом на 01.07.2013 найбільшу заборгованість накопичили  ДП «Запорізький титано-магнієвий комбінат» - 260,7 млн. грн., ДП «Кремнійполімер» - 61,8 млн. грн. і ЗДП «Радіоприлад» - 15,0 млн. грн.

Прикметно, що високий рівень розрахунків серед населення забезпечують жителі сіл та районів,  тоді як споживачі найбільших міст мають борги - м. Запоріжжя (98 %), м. Мелітополь (99 %).

Загалом станом на 01.07.2013 заборгованість споживачів області за спожиту електроенергію складає 657,3 млн. грн., у порівнянні з початком поточного року сума боргу зменшилася на 17,7 млн. грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області