Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Земля буде горіти під ногами корупціонерів незалежно від їх партійної приналежності та наявності впливових друзів - Олександр Пеклушенко

22 липня 2013 - 16:23

Академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г. Магара знаходиться в неналежному стані, а прибуток, який отримує заклад, витрачається на створення комфортних умов для керівництва театру.

 Про це повідомив голова обласної ради Віктор Межейко під час наради з актуальних питань, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Минулого тижня я обійшов уздовж та впоперек усі приміщення театру, і був у шоці від стану деяких з них. Наприклад, у гримерках артистів стоять «раритетні» меблі, які тримаються на чесному слові, в жахливому стані знаходяться приміщення, які не потрапляють на око глядачам. Щороку з обласного бюджету на утримання театру виділяється 20 млн. грн., власний прибуток театру складає 2,5 млн. грн., але, судячи з побаченого, гроші йдуть зовсім не на першочергові заходи, - повідомив Віктор Межейко.

За його словами, у театрі тільки на керівних посадах працюють 26 осіб, бухгалтерів нараховується вісім осіб, хоча, для порівняння, в обласній раді, де приблизно така сама кількість працівників  (до 250) – лише три бухгалтери.

- Коли я оглянув комунікації, в мене склалося переконливе враження, що їх не ремонтували з самого дня введення в експлуатацію будівлі. У вкрай поганому стані знаходяться також системи пожежної сигналізації та пожежогасіння, - підкреслив Віктор Межейко.

Крім того, в 2006 році керівництво театру здало в оренду близько 600 кв.метрів підвального приміщення, де тривалий час знаходився один з розважальних закладів. При цьому в самому театрі навіть не було та немає і зараз буфету для відвідувачів.

Як повідомив начальник Державної фінансової інспекції в Запорізькій області Геннадій Ващенко, в 2012 році було здійснено планову ревізію театру, в ході якої було виявлено низку порушень, у тому числі – орендних умов.

- На час завершення ревізії дебіторська заборгованість склала 250 тис. грн. При наданні оренди приміщення було допущено низку порушень, у тому числі й те, що розмір орендної плати не було погоджено з обласною радою. Крім того, керівництво театру окремо замовляло послуги художників-декораторів, на що окремо виділялися кошти, хоча такі фахівці працюють і в самому театрі, тож залучати інші фірми недоцільно, - зазначив Геннадій Ващенко.

За його словами, розмір заробітної плати директора театру ім. Магара Валентина Слонова складає до 10 тис. грн. на місяць.

- Ми готові виділяти на театр необхідні кошти, але для його розвитку, а не на заробітну плату, неофіційні премії та надбавки керівництву закладу. Звертаюся до правоохоронних органів із проханням провести розслідування за даним фактом. На цьому прикладі я в черговий раз продемонструю, що не буду терпіти таких керівників, а також працівників облдержадміністрації чи облради, які мають до цього відношення. Земля буде горіти під ногами корупціонерів незалежно від їх партійної приналежності та наявності впливових друзів, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів