Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Епізоотична ситуація в області цілком контрольована

25 липня 2013 - 11:28

Епізоотична ситуація в області цілком контрольована

В області проводиться системна робота щодо забезпечення стабільної епізоотичної ситуації. За інформацією начальника Головного управління ветеринарної медицини в Запорізькій області Валентини Стулової, наразі особлива увага приділяється профілактиці африканської чуми свиней (АЧС). Приводом для посилення ветеринарного контролю стали випадки зараження тварин на території Російської Федерації, де з початку року виявлено 48 неблагополучних пунктів. Крім того, поодинокі випадки захворювання тварин на АЧС зареєстровані в господарствах Білорусі.

Протягом першого півріччя поточного року в містах та районах області проведено 63 виїзних засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії. Створено 26 груп швидкого реагування на випадок виникнення або підозри АЧС, проведено два обласних семінари-тренінги з профілактики та діагностики цього небезпечного захворювання. Станом на 12.07.2013 року проти класичної чуми щеплено понад 183 тисячі голів свиней та обстежено 56809 дворів.

Також з початку року проведено 253 перевірки свиногосподарств, внаслідок яких виявлено 155 порушень чинного законодавства. За словами Валентини Стулової, серед найбільш поширених порушень - відсутність санпропускника та капітальної огорожі.

Крім того, посилено  державний ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за обігом сировини та продукції тваринного походження, яка завозиться на територію регіону та продається запорізьким споживачам. Так, з початку року було проінспектовано 10622 об’єкти, в тому числі торгівельні, вилучено з реалізації чотири тонни неякісної продукції, до адміністративної відповідальності притягнуто 1353 посадові особи.

На випадок виникнення небезпечного захворювання в територіальних органах ветмедицини та регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини створено резерв біопрепаратів та деззасобів. Зокрема, 1,2 т каустичної соди, 4,1 т хлорного вапна, 108 л біодезу, 42 л медикаріну, 300 л максісану.

За даними ГУ ветеринарної медицини, наразі випадків захворювання сільськогосподарських тварин на лейкоз, туберкульоз, бруцельоз та лептоспіроз не зареєстровано.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні