Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олег Ніколенко: «Програма «Мала пекарня» дозволить забезпечити жителів віддалених населених пунктів свіжим хлібом»

25 липня 2013 - 15:59

В облдержадміністрації відбулося публічне обговорення проекту розпорядження голови облдержадміністрації щодо порядку використання коштів з обласного бюджету, що спрямовуються у 2013-2017 роках на створення малих пекарень у районах області. Захід провів стажист на посаду заступника голови ОДА Олег Ніколенко.

Нагадаємо, рішенням обласної ради від 28 березня 2013 року було затверджено регіональну програму «Мала пекарня» на 2013-2017 роки, яка передбачає фінансову підтримку з обласного бюджету суб’єктів господарювання на створення нових малих пекарень шляхом придбання сучасного обладнання для виробництва хліба та хлібобулочних виробів у обсязі 50% вартості  обладнання, але не більше 250 тис. грн. для одного суб’єкта господарювання.

- У нашому регіоні є віддалені від інших населених пунктів села,  туди важко привозити хліб, особливо в погану погоду. Навіть при сприятливих погодних умовах селяни рідко мають можливість придбати теплий, щойно випечений хліб. Для забезпечення населення всієї області безперебійним постачанням хліба й було прийнято програму «Мала пекарня». Головна її мета –  допомога суб’єктам господарювання, які  готові взятися за цю справу. Мається на увазі, перш за все, виділення з обласного бюджету 50% від вартості обладнання пекарні, - повідомив Олег Ніколенко.

Свої пропозиції до проекту розпорядження голови облдержадміністрації внесли кілька учасників заходу. Так, голова громадської ради при ОДА Олександр Бабич акцентував увагу на питанні формування комісії, яка визначатиме суб’єктів господарювання для участі в проекті, і запропонував прописати конкретні вимоги до підприємців. Крім того, він зазначив, що було б логічним вимагати від підприємців, які стали учасниками програми, фінансових звітів про діяльність новостворених пекарень.

- Я підтримував цю програму ще до прийняття на сесії, коли вона тільки розглядалась на засіданнях комісій облради, і зараз не змінив свою позицію. Для нас украй важливо забезпечити все населення області можливістю придбати гарячий свіжий хліб. Переконаний, що це дуже перспективна програма і має велике майбутнє, - зазначив заступник голови постійної комісії з питань агропромислового комплексу та сільськогосподарського виробництва облради Микола Кишко.

За підсумками заходу проект розпорядження голови облдержадміністрації «Про затвердження Порядку використання коштів з обласного бюджету, що спрямовуються у 2013-2017 роках для створення малих пекарень шляхом часткової компенсації вартості обладнання вітчизняного або іноземного виробництва, для подальшого використання у виробництві борошна, хліба та хлібобулочних виробів»  прийнято за основу.

- Ми обов’язково розглянемо та опрацюємо всі надані пропозиції і, по можливості, використаємо їх при розробці кінцевого варіанту розпорядження. Для нас дуже важлива думка кожного, пропозиції ще приймаються до 9 серпня, - підбив риску Олег Ніколенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України