Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Економічно активні підприємства зобов’язали ліквідувати борги по зарплаті до кінця року

26 липня 2013 - 13:45

Економічно активні підприємства зобов’язали ліквідувати борги по зарплаті до кінця року

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов провів засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Захід відбувся за участю представників прокуратури, відділення національної служби посередництва і примирення в Запорізькій області, керівників територій та підприємств-боржників.

За даними органів статистики, загальна сума заборгованості із заробітної плати в червні 2013 року збільшилася на 3,8 млн. грн. або на 7,4 %, і станом на 01.07.2013 становила 55,7 млн. грн.

Занепокоєння представника обласної виконавчої влади викликає нарощення боргів на економічно активних підприємствах, які в червні накопичили понад 3,4 млн. грн. Нині  їх загальна сума боргу перевищує 24,4 млн. грн.

Продовжують нарощувати борги ПАТ «Азовські мастила та оливи» (Фонд державного майна України), ПАТ «Мелітопольський компресор», ПАТ Мелітопольське виробничо-торговельне швейне підприємство «Елегант», ДП «Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» (Державне агентство земельних ресурсів України). Крім того, залишається невиплаченою заробітна плата працівникам 15 структурних підрозділів ДП “Запорізький облавтодор”.

У ході наради керівники підприємств-боржників м. Запоріжжя, а також Запорізького, Оріхівського та Василівського районів прозвітували заступнику про плани щодо ліквідації боргів.

Представник Запорізького заводу високовольтної апаратури, де працівникам заборгували понад 1,5 млн. грн., запевнив, що вже в серпні ситуація буде виправлена.

Керівники Запорізького науково-дослідного інституту землеустрою, Запорізького центру льотної підготовки ім. маршала Покришкіна надали оновлені графіки погашення заборгованості.

- Президент України Віктор Янукович доручив до кінця року ліквідувати борги на економічно активних підприємствах. Будьте певні,  несумлінних керівників відповідальність не омине. Заборгована зарплата має бути виплачена працівникам, іншого варіанту немає, - звернувся до керівників підприємств-боржників Андрій Гамов.

Заборгованість з виплати заробітної плати в бюджетній сфері та на комунальних підприємствах станом на 01.07.2013 року  відсутня.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області