Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі банки обирають проекти для кредитування під державні гарантії

29 липня 2013 - 10:30

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду щодо залучення в 2013 році органами місцевого самоврядування коштів під державні гарантії для здійснення капітальних видатків понад обсяги встановлених бюджетних призначень та повернення таких коштів. У заході взяли участь представники міст області та керівники банків.

На початку наради території презентували свої проекти, які планується реалізувати за рахунок залучень коштів під державні гарантії. Так, містами області – Запоріжжям, Бердянськом, Токмаком та Гуляйполем загалом було представлено майже 30 проектів. Щоб інші міста також активізувалися і розпочали  підготовку своїх проектів, їх теж запросили на презентацію.

Директор обласної дирекції ПАТ АБ «Укргазбанк» Володимир Кеберник, керуючий філією АТ «Укрексимбанк» у м.Запоріжжя Іван Лут та начальник обласного управління АТ «Ощадбанк» Рита Магулєвська одразу зацікавилися низкою проектів, за деякими з них вже розпочато роботу.

Зокрема, банки зацікавили проекти з оновлення в обласному центрі рухомого складу міського транспорту за рахунок придбання 30 нових тролейбусів та 60 автобусів. Ще один перспективний проект обласного центру – реконструкція системи диспетчеризації ліфтового господарства.

Бердянська міська влада зацікавила потенційних кредиторів проектами з реконструкції систем теплозабезпечення та будівництва міні-котелень, особливу увагу керівники банків приділили обговоренню проекту з капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення м. Бердянськ із застосуванням енергозберігаючих технологій.

У м.Токмак кредитори можуть вкласти кошти в капітальний ремонт ліфтів житлового фонду міста, а також у придбання комунального транспорту: трьох сміттєвозів і 420 контейнерів для сміття. У Гуляйполі найцікавішим проектом стало завершення будівництва 24-х квартирного житлового будинку для  бюджетників, що сприятиме  залученню фахівців до соціальної сфери району.

- Переконаний, що  зустріч керівників банківських установ з представниками органів місцевого самоврядування, які шукають кредиторів, піде на користь не лише обом сторонам, але й головне - людям. Це питання знаходиться на особистому контролі голови облдержадміністрації і ми зі свого боку будемо сприяти обом сторонам у налагодженні тісної співпраці, - зазначив Віктор Ємельяненко.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів