Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціально відповідальна молодь організовує дозвілля дітей у таборах

29 липня 2013 - 11:48

Запорізька волонтерська група «Angels» та Служба у справах дітей облдержадміністрації з розважально-концертною програмою відвідали дитячі оздоровчі заклади «Лелека» та «Гвоздика» в смт Кирилівка, де відпочивають діти-сироти та діти з неблагополучних і багатодітних родин.

Як пояснила заступник начальника служби ОДА Ольга Сергєєва, таким чином виконується одна із соціальних ініціатив Президента України «Кожній дитині – всесторонній розвиток», а також доручення голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка щодо організації змістовного дозвілля в дитячих таборах. Тож відтепер до цієї роботи залучатимуться громадські організації та соціально відповідальні громадяни, які опікуються проблемними питаннями дітлахів.

Волонтери підготували комплексну культурно-розважальну програму. Зокрема, на пляжі відбувся конкурс будівництва скульптур з піску, а також аква-грим. Ці розваги захопили дітей різного віку - від 6 до 16 років. Своїм вихованцям допомагали зводити скульптури й вожаті. Також для дітей провели майстер-класи по хіп-хопу та «вуличній» атлетиці.

У гуртку, де навчали плести браслети, зібралися не тільки дівчата. Багато хлопців 12 – 14 віку виявили бажання щось змайструвати власними руками. А ввечері всіх чекав концерт запорізьких  «зірочок», у якому виступили  Артем Brook, «Street athletic group», співаки Vita та Дмитро Кузьмін.

Для вихованців «Гвоздики» волонтери підготували окрему програму, яка включала піратський квест та концерт.

Як повідомив керівник волонтерської групи «Angels» Юрій Вдовцов, група існуює вже понад півтора року і нараховує понад 60 соціально відповідальних та альтруїстично налаштованих запоріжців у віці від 15 до 40 років.  За цей час її учасники здійснили майже 70 виїздів до притулків та інтернатів, де провели концерти, майстер-класи, спектаклі, різноманітні квести, організували зустрічі з відомими та обдарованими людьми.

З обласною державною адміністрацією волонтерська група розпочала співпрацю з підготовки спільного фестивалю «Гармонія сердець», який у квітні зібрав на одній сцені вихованців навчально-реабілітаційних центрів та інтернатів м. Запоріжжя та  відомих естрадних виконавців.

-   Багато яскравих та позитивних емоцій від виїзду отримали не тільки діти, але й ми самі. Насправді кожна людина може, без суттєвих для себе втрат, допомогти  знедоленим дітям, зігріти їх своїм теплом, участю, небайдужістю. Ми з радістю й надалі організовуватимемо спільні зі службою у справах дітей виїзди для організації змістовного дозвілля в дитячих закладах, - зазначив Юрій Вдовцов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів