Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для працівників культури встановлено обласні премії

29 липня 2013 - 16:39

Для працівників культури встановлено обласні премії

Для стимулювання професійного мистецтва, самодіяльної народної творчості, а також удосконалення та збереження національної культурної спадщини голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко підписав розпорядження про затвердження обласних премій за досягнення в розвитку культури Запорізького краю.

Документом встановлено 36 премій у семи номінаціях: за досягнення в галузі театрального мистецтва (шість); за досягнення в охороні культурної спадщини (дві); за досягнення в розвитку музейної справи (три); за досягнення в розвитку культурно-дозвіллєвої сфери та народної творчості (чотирнадцять); за досягнення в розвитку бібліотечної справи (п’ять); за досягнення в галузі музичного мистецтва (п’ять); за досягнення в розвитку кінематографії (одна). Розмір премії складе майже 1900 грн.

Претендентів на здобуття премій можуть висувати структурні підрозділи районних державних адміністрацій та  органів місцевого самоврядування з питань культури, керівництво обласних установ культури, навчальних закладів культури і мистецтва, громадські організації, обласні організації та відділення національних творчих спілок України, направивши відповідні матеріали до Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА.

Присуджувати премії буде спеціально створена експертна рада, засідання якої проходитимуть двічі на рік: у лютому та серпні. За підсумками лютневого засідання визначатимуть діячів культури, які отримають премії до професійних свят, пов’язаних із театром, охороною культурної спадщини, розвитком народної творчості та музейної справи. У серпні визначать кращих працівників у галузі бібліотечної справи, музичного мистецтва та кінематографії.

Про це повідомили у Департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

Фінансування всіх витрат, пов’язаних із преміюванням, здійснюватиметься за рахунок видатків з обласного бюджету. А лауреати премій крім грошової винагороди отримають відповідні посвідчення.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців