Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ми маємо власними силами навести порядок у своєму домі»

12 серпня 2013 - 13:59

Олександр Пеклушенко: «Ми маємо власними силами навести порядок у своєму домі»

Підбиваючи підсумки минулого тижня на нараді з актуальних питань життєдіяльності регіону, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко акцентував увагу присутніх на реалізації програм та завдань, ухвалених та проголошених під час останнього засідання сесії обласної ради.

- В обласному бюджеті нам вдалося сконцентрувати певний фінансовий ресурс, котрий маємо спрямувати туди, де він вкрай необхідний. Перш за все, я маю на увазі програму боротьби зі злочинністю. Переконаний, її реалізація незабаром дасть результат, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Особливий наголос очільник регіону зробив на необхідності активізації  діяльності правоохоронних органів та органів влади у боротьбі з наркобізнесом.

- Як людина, яка народилася та живе у Запоріжжі, я знаю, що діється на цьому так званому ринку. Тому і правоохоронці мають це знати та душити цю гідру ще у зародковому стані, знищувати її з корінням. Ми маємо власними силами навести порядок у своєму домі. Причини цих негативних явищ відомі – це проблеми, пов’язані з мораллю, вірою, роботою, зарплатнею та зайнятістю. Отже боротьба зі злочинністю – на 60% це робота органів місцевої влади, - наголосив голова облдержадміністрації.

З метою поліпшення ефективності роботи з декриміналізації ситуації в області, необхідно активніше залучати громадські організації, – переконаний очільник регіону: «Ми стикаємося з ситуацією, коли міліція знаходить злочинців, затримує, а суди згодом їх відпускають. Я цього не розумію. У нас є громадська рада, у складі якої маємо створити моніторингову комісію, котра складе реєстр подібних «добрих» суддів. А далі, маючи подібний реєстр, ми будемо діяти на іншому рівні. Адже залишати безкарність поза увагою – не маємо права. Тема боротьби зі злочинністю має бути в епіцентрі уваги громадської ради.»

Також Олександр Пеклушенко загострив увагу учасників наради на питанні поповнення бюджетів територій.

- Складається враження, що нині стан збирання податків, крім служби Міндоходів, більш нікого не хвилює. Скажімо, місто Запоріжжя за рівнем збирання податків перебуває поряд з такими «бідними» районами, як Якимівський та Кам’янсько-Дніпровський. Про що думає запорізька міська влада: можливо, що дороги та площі ремонтуватимуть за «екологічні кошти», а ми замість неї будемо збирати податки? Що саме ви робите у питанні детінізації економіки? – звернувся до присутнього на нараді секретаря міськради Романа Тарана голова облдержадміністрації.

Відтак глава області окреслив ряд пріоритетних завдань, на виконанні яких повинні сконцентрувати увагу керівники місцевих органів влади. Зокрема, йдеться про належне виконання обласних та місцевих програм, використання бюджетних резервів та пошук додаткових фінансових ресурсів, вирішення питань, пов’язаних з фінансуванням будівельних об’єктів, підготовкою до нового навчального року та опалювального сезону.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області