Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Роботи з реконструкції обласного диспетчерського центру екстреної медичної допомоги розпочнуться за кілька днів

12 серпня 2013 - 14:24

Вже з наступного тижня розпочнеться масштабна реконструкція будівлі по вул. Артема, 54, у якій розміщуватиметься обласна диспетчерська служба екстреної та швидкої медичної допомоги. Хід підготовки до реконструкції розглянули учасники наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

З поточною ситуацією учасників наради ознайомив головний лікар Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Станіслав Конаков. За його словами, у новому центрі розміщуватиметься сучасна оперативно-диспетчерська служба, учбово-методичний центр, а також адміністрація територіально-медичного об’єднання екстреної медицини.

Як пояснив головний лікар, 25 операторів диспетчерської служби прийматимуть виклики, які надходитимуть з усієї території регіону. Завдяки автоматизованій програмі час опрацювання одного виклику буде зменшений з двох хвилин до тридцяти секунд. Так само автоматично виклик буде переадресований на ту профільну бригаду, яка перебуватиме найближче до пацієнта і за допомогою GPS-навігатора зможе обрати найкоротший маршрут до об’єкту виклику.

- Має бути розроблена дорожня карта реконструкції. Порядок нашої роботи повинен бути таким: фундамент, дах, фасад, вікна. Така схема дозволить взимку спокійно займатися внутрішньою реконструкцією будівлі, - наголосив О. Пеклушенко.

Також очільник регіону відзначив, що враховуючи обмеженість часу, 90% будівельних робіт необхідно завершити до кінця листопада.

- Я вдячний Ринату Леонідовичу Ахметову, завдяки фінансовій допомозі якого ми отримаємо своєрідний мозковий центр - сучасний управлінський ресурс, який дозволить суттєво підвищити ефективність надання екстреної медичної допомоги жителям Запорізької області, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Крім того, глава області доручив своєму профільному заступнику Андрію Запорожченку взяти на особистий контроль питання устаткування центру спеціалізованим обладнанням у рамках національного проекту «Вчасна допомога».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят