Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ми не повинні мовчати про справи, якими пишаємося – Олександр Пеклушенко

12 серпня 2013 - 15:16

Під час наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко було обговорено орієнтовний план заходів з відзначення у Запорізькій області головного державного свята - 22-ї річниці незалежності України.

За словами начальника управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ОДА Володимира Головешка, в усіх населених пунктах області проведуть урочистості, а також низку просвітницьких, інформаційних та культурно-розважальних заходів. Особлива увага приділяється відзначенню Дня незалежності трудових колективах.

Напередодні та у день відзначення Дня незалежності ТК «Запоріжжя» та ряд провідних друкованих ЗМІ підготують цикл сюжетів та публікацій про долю людей, які зробили значний внесок у розвиток Запорізького краю. Зокрема, про етапи свого життя, яка нерозривно пов’язані із Запорізькою областю розкажуть Петро Ребро, Олександр Білоусенко, В’ячеслав Похвальський, Денис Силантьєв та чимало інших відомих земляків.

У цьому контексті голова облдержадміністрації зауважив, що до списку відомих запоріжців необхідно обов’язково включити Петра Ваната, В’ячеслава Богуслаєва, Віталія Сацького, а також нині живих героїв СРСР та соціалістичної праці.

- Ми не повинні мовчати про ті справи та людей, якими пишаємося, про ті перлини, з яких складається наша українська держава. Необхідно створити буклет під робочою назвою «Запоріжжя - звучить гордо» та донести до людей все краще, що є на нашій Запорізькій землі. Адже День незалежності – це свято душі, свято гордості за свою державу, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Традиційні народні гуляння та концерти протягом 22-24 серпня проведуть у всіх містах та райцентрах області. Безпосередньо у день святкування головного державного свята у Запоріжжі заплановано провести презентацію масштабної реконструкції площі Фестивальної, а також великий святковий концерт за участю зірок української естради Олександра Пономарьова і Таїсії Повалій, який завершиться святковим феєрверком.



Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес