Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Зростання обсягів виробництва в харчовій та переробній промисловості очікується у другому півріччі»

12 серпня 2013 - 15:57

Віктор Ємельяненко: «Зростання обсягів виробництва в харчовій та переробній промисловості очікується у другому півріччі»

У зв’язку зі значним зниженням обсягів виробництва підприємствами харчової та переробної промисловості перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко провів співбесіду з керівниками підприємств та обговорив з ними шляхи вирішення проблемних питань.

Так, наприклад, на ПАТ «Карлсберг-Україна» за перше півріччя поточного року в порівнянні з відповідним періодом минулого року виробництво пива знизилося на 7%, безалкогольних напоїв - на 22%. На ПАТ «Пологівський олійноекстракційний завод» виробництво нерафінованої олії знизилося на 59,9%, рафінованої – на 45,7%. На ПрАТ «Мелітопольський олійноекстракційний завод» обсяги виробництва олії знизилися на 50%.

Значне зниження обсягів виробництва зафіксовано і на ПАТ «Запорізький оліяжиркомбінат»: виробництво нерафінованої олії знизилося на 42,8%, рафінованої – на 55,7%

Керівники підприємств зазначають, що прогнозувати ситуацію в галузі можливо лише на рік, адже обсяги виробництва значною мірою залежать від зібраного урожаю.

- Ми значно знизили обсяги виробництва олії, але невдовзі плануємо збільшити їх майже у два рази. Якщо зараз «Агропроінвест-08» переробляє 5,5-6 тис. тонн соняшника на місяць, то вже з вересня ми плануємо збільшити цей показник до 10 тис. тонн. Ми закуповуємо сировину в Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях, інколи ще й у Кіровоградській. Також триває реконструкція, модернізація виробництва, яка має закінчитися вже восени наступного року, - повідомив директор ТОВ «Агропроінвест-08» Микола Яцук.

Підбиваючи підсумки співбесіди, Віктор Ємельяненко зазначив, що кожне підприємство, керівники яких взяли участь в заході, має план розвитку та збільшення обсягів виробництва.

- Головне, що кожний виробник має конкретні цілі, визначено шляхи їх досягнення. Завдання ж влади у цьому процесі – надати підприємствам будь-яку необхідну допомогу, сприяти у вирішенні наявних проблем. У підсумку можна сказати, що ми очікуємо підвищення обсягів виробництва в харчовій та переробній промисловості вже у другому півріччі, - підбив риску Віктор Ємельяненко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович