Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На будівництві запорізьких мостів використовуються новітні технології

13 серпня 2013 - 10:49

На будівництві запорізьких мостів, зокрема, при укладанні дорожнього полотна на споруді №6, реалізується пілотний проект з використання унікальної для України технології.

Про це під час робочої наради, яку провів на об’єкті голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, повідомив начальник Служби автомобільних доріг в Запорізькій області Сергій Ткаченко.

Як розповів Сергій Ткаченко, підрядники використовують асфальтобетон спеціального складу, котрий є особливо стійким до зношення, поглинає шум та забезпечує міцне зчеплення шин автомобілів з дорожнім полотном. Подібна технологія використовувалась при будівництві сучасних автобанів у Німеччині.

Висока якість робіт та використання новітніх технологій – основні складові головного будівельного об’єкту Запорізької області. В цьому переконаний голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Ми є першопрохідцями у використанні новітніх технологій. Дорога, яку сьогодні будуть на цьому об’єкті, є довговічною. На ній не буде тих незручностей, до який, на жаль, вже звикли автомобілісти – ні ям, ні колій, ні так званих «пральних дощок». Приємно, що ці сучасні технології використовуються саме на наших запорізьких мостах, - зауважив очільник регіону.

Як розповів керівник обласної Служби автомобільних доріг, наразі роботи зі зведення запорізьких мостів тривають на 15 спорудах. До участі в них залучено 12 підрядних організацій, більше 200 робітників. З метою зростання темпів будівництва необхідно стабільне фінансування. За словами Сергія Ткаченка, питання фінансового забезпечення будівництва мостових переходів в Запоріжжі порушувалося на зустрічі голови Укравтодору Євгена Прусенка з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим. Також це питання знаходиться на особистому контролі Президента України Віктора Януковича – наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Труднощі з фінансуванням є у всіх. Але наш об’єкт був і є пріоритетним для Глави держави та Уряду. Згідно з дорученням Президента України на будівництво мостів буде виділено додатково 200 млн. грн.. Тому вже найближчим часом ми чекаємо відповідної постанови Кабміну, котра конвертує ці кошти у бюджетний процес. До того ж, ми вже отримали минулого тижня 44 млн. грн.. Це дозволить продовжити роботи у серпні та вересні. Суму, що залишилися – це майже 500 млн. грн.. – ми плануємо отримати у кредит під гарантії Уряду. Головне, що будівництво триває, розвивається, і буде завершено у строки, визначені Президентом,  - підкреслив Олександр Пеклушенко.

До речі, питання фінансування будівництва мостових переходів через Дніпро у Запоріжжі стане одним з основних під час зустрічі Президента України Віктора Януковича з головою облдержадміністрації Олександром Пеклушенком. Про це очільник регіону повідомив учора під час наради з актуальних питань життєдіяльності регіону.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області