Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пріоритет влади – фінансування соціально значимих програм

13 серпня 2013 - 13:22

Про важливість та перспективи реалізації соціально значимих програм, ухвалених на засіданні двадцять восьмої сесії обласної ради шостого скликання розповів заступник голови ОДА Андрій Гамов під час спілкування з журналістами.

Посадовець повідомив, що на реалізацію заходів обласної програми з реалізації Конвенції ООН щодо прав дитини передбачено виділити з обласного бюджету 300 тис. грн. на матеріальне забезпечення (придбання побутової та оргтехніки) прийомних родин. Крім того, вперше виділені кошти на забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

- Програма працює на умовах співфінансування. Наразі її учасниками стали три райони – Бердянський, Приазовський та Вільнянський райони. Виділені кошти будуть спрямовані на придбання будинків у населених пунктах, реконструкцію або ремонт житла дітей-сиріт, - пояснив Андрій Гамов.

Серед стратегічних рішень, ухвалених депутатами облради, – внесення змін до обласної програми виконання завдань і заходів державної цільової програми «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів» на період до 2020 року. Згідно з програмою вперше в обласному бюджеті передбачені кошти на підготовку та видання аудіо-книг для цієї категорії громадян.

- Це один із кроків, спрямованих на забезпечення рівних умов для розвитку людей з обмеженими можливостями, - акцентував увагу посадовець.

Також Андрій Гамов повідомив, що депутатським корпусом було затверджено виділення коштів на закінчення ремонту Обласного соціального центру матері та дитини, який заплановано відкрити в листопаді.

Завершуючи спілкування з журналістами Андрій Гамов зазначив, що загалом ініціативи й рішення Президента та Уряду зорієнтовані на утримання високої планки соціальних стандартів.

- Щороку видатки, спрямовані на підвищення якості життя громадян, зростають. Зокрема, у поточному році у держбюджеті передбачено 61,5 мільярдів гривень на фінансування соціальних напрямків. Найбільша сума, понад 40 мільярдів гривень, буде спрямована на підтримку родин, які виховують дітей. У результаті цієї роботи дохід кожної малозабезпеченої родини до кінця поточного року збільшиться на 619 гривень, - наголосив Андрій Гамов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович