Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Про навчання за програмою тематичного постійно діючого семінару "Іноземна мова професійного спрямування"

25 вересня 2013 - 10:52

25-27 вересня 2013 року у м. Одеса відбулися щорічні Рішельєвські академічні читання на тему: "Модернізація державної служби в умовах реалізації політики європейської інтеграції", головною метою проведення яких було обговорення стратегічних питань, пов'язаних з розвитком державної служби та служби в органах місцевого самоврядування в умовах входження України до європейського співтовариства.

Захід було організовано Національним агентством України з питань державної служби, Одеською обласною державною адміністрацією та Одеською обласною радою, Національним університетом "Одеська юридична академія" у співпраці з Національною академією державного управління при Президентові України за участі та сприяння Ради Європи, Посольства Французької Республіки в Україні, Представництва ADETEF в Україні та інш. До участі у заході були запрошені директори регіональних центрів перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів, в тому числі і директор Запорізького центру Л.І. Яновська.

В ході проведення академічних читань було визначено, що в мовах запровадження в Україні модернізаційних реформ, спрямованих на реалізацію політики європейської інтеграції, зростають вимоги до державно-управлінських кадрів, від компетентності яких залежить ефективність і результативність усіх реформ та інновацій Президента України В.Ф. Януковича. З огляду на це, першочергового значення набувають питання професіоналізації державної служби та адаптації вітчизняної системи роботи з кадрами до європейських стандартів на основі застосування методу бенчмаркенгу.

Так, голова Національного агентства України з питань державної служби В.В. Толкованов зазначив, що реформування державної служби, посилення інституційної спроможності державного управління та підвищення якості публічних послуг є ключовою складовою адміністративної реформи, яка повинна наблизити Україну до стандартів Європейського Союзу. При цьому, особлива роль у професіоналізації кадрів, розвитку їх професійних компетентностей відводиться регіональним Центрам перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів, які повинні стати методичною, експертною і навчальною опорою всіх сучасних реформ.

Таким чином, в умовах проголошення курсу України на входження до Європейського Союзу, особливої актуальності набуває підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва. У зв'язку з цим, та з метою реалізації планів-графіків навчання у ЗЦППКК на 2013 рік, затверджених розпорядженням голови Запорізької облдержадміністрації від 24.12.2012 № 642, в рамках виконання Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва України на 2008-2015 роки з 10 жовтня 2013 року в Центрі розпочнеться робота тематичного постійно діючого семінару "Іноземна мова професійного спрямування" (англійська мова). Робота семінару відбуватиметься поетапно:

І етап – жовтень-листопад 2013 року;

ІІ етап – І квартал 2014 року.

Заняття першого етапу навчання впродовж жовтня – листопада 2013 року будуть проводитися двічі на тиждень – у вівторок та четвер.

До участі в навчальних заходах запрошуються працівники апарату та структурних підрозділів обласної державної адміністрації та виконавчих органів Запорізької міської ради.

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?