Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Про навчання за програмою тематичного постійно діючого семінару "Іноземна мова професійного спрямування"

25 вересня 2013 - 10:52

25-27 вересня 2013 року у м. Одеса відбулися щорічні Рішельєвські академічні читання на тему: "Модернізація державної служби в умовах реалізації політики європейської інтеграції", головною метою проведення яких було обговорення стратегічних питань, пов'язаних з розвитком державної служби та служби в органах місцевого самоврядування в умовах входження України до європейського співтовариства.

Захід було організовано Національним агентством України з питань державної служби, Одеською обласною державною адміністрацією та Одеською обласною радою, Національним університетом "Одеська юридична академія" у співпраці з Національною академією державного управління при Президентові України за участі та сприяння Ради Європи, Посольства Французької Республіки в Україні, Представництва ADETEF в Україні та інш. До участі у заході були запрошені директори регіональних центрів перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів, в тому числі і директор Запорізького центру Л.І. Яновська.

В ході проведення академічних читань було визначено, що в мовах запровадження в Україні модернізаційних реформ, спрямованих на реалізацію політики європейської інтеграції, зростають вимоги до державно-управлінських кадрів, від компетентності яких залежить ефективність і результативність усіх реформ та інновацій Президента України В.Ф. Януковича. З огляду на це, першочергового значення набувають питання професіоналізації державної служби та адаптації вітчизняної системи роботи з кадрами до європейських стандартів на основі застосування методу бенчмаркенгу.

Так, голова Національного агентства України з питань державної служби В.В. Толкованов зазначив, що реформування державної служби, посилення інституційної спроможності державного управління та підвищення якості публічних послуг є ключовою складовою адміністративної реформи, яка повинна наблизити Україну до стандартів Європейського Союзу. При цьому, особлива роль у професіоналізації кадрів, розвитку їх професійних компетентностей відводиться регіональним Центрам перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів, які повинні стати методичною, експертною і навчальною опорою всіх сучасних реформ.

Таким чином, в умовах проголошення курсу України на входження до Європейського Союзу, особливої актуальності набуває підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва. У зв'язку з цим, та з метою реалізації планів-графіків навчання у ЗЦППКК на 2013 рік, затверджених розпорядженням голови Запорізької облдержадміністрації від 24.12.2012 № 642, в рамках виконання Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва України на 2008-2015 роки з 10 жовтня 2013 року в Центрі розпочнеться робота тематичного постійно діючого семінару "Іноземна мова професійного спрямування" (англійська мова). Робота семінару відбуватиметься поетапно:

І етап – жовтень-листопад 2013 року;

ІІ етап – І квартал 2014 року.

Заняття першого етапу навчання впродовж жовтня – листопада 2013 року будуть проводитися двічі на тиждень – у вівторок та четвер.

До участі в навчальних заходах запрошуються працівники апарату та структурних підрозділів обласної державної адміністрації та виконавчих органів Запорізької міської ради.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей