Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Солдатам людське ставлення та гідні умови служби - Олександр Пеклушенко.

4 жовтня 2013 - 17:38

Сьогодні під час відвідування Запорізького військового госпіталю голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко поспілкувався з солдатом, який проходить строкову службу в Запоріжжі в 55-ій артилерійській бригаді. Хлопець розповів, що його привела до лікарні сильна перевтома. За його словами вже на протязі трьох місяців він змушений вставати о п'ятій годині ранку і займатися прибиранням території. Солдат стверджував, що знаходиться на межі морального та фізичного виснаження і саме тому опинився в госпіталі.

Керівник регіону вирішив особисто розібратися в  ситуації та провів нараду за участю начальника запорізького гарнізону Давида Моїна, обласного військового прокурора Михайла Івлєва і командира частини, де служить солдат, Сергія Брусова. За словами військових, наразі перед ними стоїть багато завдань, тому вони переглянули графік служби.

- Ми будуємо дах в парковій зоні, навіси над знаряддями і для того, аби не відривати людей від прибирання територій в цей час, зробили відбій о 21-ій для всього особового складу. О п’ятій ранку піднімаються всі і наводять порядок на території, щоб з восьмої ранку можна було приступати до виконання більш серйозних завдань, - відзвітував командир частини Сергій Брусов.

З'ясувалося, що командир частини жодного разу не провідав хворого солдата в госпіталі. Керівник регіону такий підхід до організації роботи назвав неприпустимим і доучив  запорізькому військовому прокурору розібратися у ситуації. Також  Олександр Пеклушенко запевнив, що звернеться  з цього питання до Міністра оборони Павла Лебедєва.

- Я сам служив і знаю, що таке армія. В армії людина повинна отримувати все, що йому потрібно. Всі продукти і вісім годин сну. Що такого надважливого ви робите, що солдатів о п'ятій ранку піднімаєте!? Вважаю, у вас просто немає людського і батьківського серця. І те, що ви зробили - злочинно. Особисто зателефоную Міністру оборони з проханням, щоб він вивчив ваш досвід роботи. Прошу як людину, негайно припиніть цю практику підйому солдатів о п'ятій ранку, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни