Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Покровський ярмарок – свято для дорослих і малих запоріжців та гостей обласного центру

5 жовтня 2013 - 13:06

На Покровському ярмарку, присвяченому 243-річчю Запоріжжя, організовано насичену культурно-розважальну програму для дітей та дорослих: концерт муніципального естрадно-духового оркестру, сюрпризи від мімів та артистів на ходулях, показові виступи міського клубу верхової їзди «Еквітес», конкурсно-ігрова програма «Ретро» тощо.

Вперше на Покровському ярмарку представлено ресторанний майданчик. Кращі заклади міста запропонували запоріжцям та гостям міста страви української, російської, кавказької та європейської кухні. Окремо передбачено місця для харчування дітей.

Для найменших гостей свята за ініціативи голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка організовано дитячий ігровий майданчик «Райдуга сюрпризів» з виступами аніматорів.

Також до уваги гостей свята - виставка архітектурних проектів «Місто майбутнього», виставка «Живі скульптури» та показові виступи театральних колективів області. Крім того, проводяться майстер-класи «Майстерня малюнка» та «Зроби своїми руками» (декоративно-прикладне мистецтво).

Традиційним подарунком для запоріжців стала виставка квітів, представлена у Вознесенівському парку та підготовлена працівниками КРБП «Зеленбуд». Одна з центральних композицій присвячена 70-річчю визволення Запоріжжя від нацистських загарбників, ще одна «родзинка» - символічна мапа України з висаджених квітів.

Сьогодні, 5 жовтня, о 13.30 на каскаді фонтанів «Райдуга» відбудеться урочисте відкриття святкування Дня міста-2013. Зі святом запоріжців вітатимуть керівники обласної та міської влади. За годину, о 14.30, розпочнеться святковий концерт солістів та творчих колективів міста «Святкуємо разом День народження міста».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни