Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Розвиток електроенергетики та інфраструктурних секторів економіки

Стан виробництва електроенергії на території Запорізької області

4 листопада 2013 - 10:36

За 10 місяців 2013 року підприємствами генерації області  вироблено  41 754,6 млн.кВт.г електроенергії, що на 3,7 % більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У тому числі:

ВП «Запорізька АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» вироблено 32 532,3 млн.кВт.г електроенергії, що на 2,9 % менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року;

ВП «Запорізька ТЕС» ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» вироблено 4963,5 млн.кВт.г електроенергії, що на 26,7 % більше, ніж в аналогічному періоді минулого року;

філією Дніпровська ГЕС ПАТ «Укргідроенерго» вироблено 4258,8 млн.кВт.г електроенергії, що 49,6 % більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Збільшення вироблення електроенергії пояснюється зменшенням обмежень по лініях електропередач, переглядом диспетчерського графіку  навантаження в енергосистемі, збільшенням кількості і навантаження енергоблоків на ВП «Запорізька ТЕС» ПАТ «ДТЕК «Дніпроенерго», а також показника водності річки Дніпро.

Зниження вироблення електроенергії у 2013 році на ВП Запорізька АЕС пояснюється збільшенням диспетчерських обмежень по лініях електропередач і зменшенням навантаження енергоблоків на атомній станції. 

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області