Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Про проведення тематичного короткострокового семінару "Реалізація політики європейської інтеграції: Угода про асоціацію між Україною та ЄС"

15 листопада 2013 - 10:00

Про проведення тематичного короткострокового семінару "Реалізація політики європейської інтеграції: Угода про асоціацію між Україною та ЄС"

На сучасному етапі державотворення України, який характеризується запровадженням модернізаційних реформ, спрямованих на реалізацію політики інтеграції країни до Європейського простору, відбувається остаточний вибір подальшої моделі суспільного та економічного розвитку держави на користь європейської. Черговим кроком на шляху до стратегічного партнерства України з Європейським Союзом, його державами-членами на засадах політичної асоціації та економічної інтеграції, є підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також її наступна імплементація.

Враховуючи актуальність вищезазначеного, 11 листопада 2013 року у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів організовано та проведено тематичний короткостроковий семінар "Реалізація політики європейської інтеграції: Угода про асоціацію між Україною та ЄС". До участі у семінарі були запрошені працівники структурних підрозділів Запорізької обласної державної адміністрації та виконавчих органів Запорізької міської ради. Про актуальність тематики навчального заходу свідчить кількість його учасників, яка склала 58 осіб.

В ході семінару були розглянуті питання зовнішньополітичної та соціально-економічної інтеграції України в Європейський простір, адаптації чинного законодавства в контексті євроінтеграційних прагнень України, перспективи та наслідки руху країни до європейських стандартів, а також здійснено аналіз основних положень Угоди про асоціацію України з ЄС.

Активність, виявлена слухачами під час навчання, а також їх позитивні відгуки щодо змістового наповнення програми семінару підтверджують актуальність запропонованої тематики та свідчать про високий професійний рівень викладачів-науковців.

Так, навчальні заняття були проведені провідними науковцями Запорізького національного університету, зокрема: Гугніним Е. А. – доцентом кафедри соціології, кандидатом соціологічних наук; Коломоєць Т. О. – деканом юридичного факультету, професором, доктором юридичних наук;
Віхляєвим М. Ю. – доцентом кафедри конституційного та трудового права юридичного факультету, кандидатом юридичних наук та інш. Виступи викладачів супроводжувалися мультимедійними презентаціями.

Навчання за програмою тематичного короткострокового семінару завершилося врученням сертифікатів про підвищення рівня професійних компетентностей державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань реалізації політики європейської інтеграції.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць