Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Про проведення міжрегіональної веб-конференції "22 річниця проголошення незалежності України: здобутки і перспективи державного будівництва"

24 січня 2014 - 13:15

Про проведення міжрегіональної веб-конференції "22 річниця проголошення незалежності України: здобутки і перспективи державного будівництва"

На виконання Плану спільних заходів щодо реалізації статті 7 Угоди про торгівельно-економічне, науково-технічне та гуманітарно-культурне співробітництво між Івано-Франківською та Запорізькою областями, 21 серпня 2013 року Запорізьким центром спільно з Івано-Франківським, Чернігівським та Кіровоградським центрами перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів проведено веб-конференцію "22 річниця проголошення незалежності України: здобутки та перспективи державного будівництва".

Напередодні Дня незалежності України представники різних регіонів нашої держави привітали один одного із загальнонаціональним святом, обговорили фундаментальні здобутки в державотворчій практиці за 22 роки незалежності Української держави та визначили перспективи і шляхи подальшого розвитку України як незалежної, суверенної, демократичної, правової, соціальної держави.

Модераторами веб-конференції стали: Яновська Л.І. – директор Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій, магістр державного управління; Волошинський Б.І. – директор Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій; Бойко В.М. – директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій; Ворона С.П. – заступник директора державного навчального закладу "Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій Кіровоградської обласної державної адміністрації". Участь в обговоренні взяли провідні науковці, керівники структурних підрозділів обласних державних адміністрацій Івано-Франківської, Чернігівської та Кіровоградської областей, депутати обласних рад та представники громадських організацій.

Від Запорізької області в веб-конференції взяли участь Горідько М.В. – перший заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Запорізької обласної державної адміністрації,
Пилявська О.Л. – заступник директора Державного архіву Запорізької області, Ніколаєва Т.Є. – доцент кафедри політології Запорізького національного університету, кандидат філософських наук. Виступи представників Запорізького регіону містили яскраву інформацію щодо минулих подій державотворчого процесу, що підтверджувалися відповідними архівними даними, подій сьогодення Запорізького краю та змістовну аналітику перспектив подальшого розвитку незалежної України.

В ході веб-конференції її учасниками було констатовано, що День незалежності – це день, у якому щорічно зустрічаються Минуле і Майбутнє України. Минуле вселяє нам мудрість, Майбутнє – виховує відповідальність за прийняття рішень. Важливим здобутком нашого Минулого є те, що незалежна Україна з'явилася на карті Європи мирним, правовим шляхом. Це відкрило перед нею перспективи цивілізованого утвердження та розвитку, гідного входження до світового співтовариства, формування громадянського суспільства, консолідованого навколо загальнолюдських ідеалів та цінностей.

Україна сьогодні – це не тільки самобутня історична перлина, колиска першої в світі демократичної республіки, заснованої запорізькими козаками, а й країна невичерпних можливостей за людським, економічним, науковим потенціалом.

Сучасному поколінню судилося стати учасниками творення Української держави Майбутнього, втілювати у реальність одвічну мрію нашого народу про незалежність, бути причетними до розбудови наших сіл, селищ, міст, районів, областей. Це велика честь, але й велика відповідальність перед власним сумлінням, родиною і прийдешніми поколіннями.

Тому ми повинні гідно виконувати наш громадянський обов'язок, адже запорука державотворчого успіху міститься у громадянській злагоді, високій відповідальності за доручену справу, в об’єднанні зусиль мільйонів громадян в єдиному прагненні – сумлінною працею зміцнити силу і славу України.

За результатами обговорення було схвалено рекомендації веб-конференції, в яких визначено, що Україна відбулася як держава політична і стверджується як держава правова. Однак пройдений нами шлях незалежності вимагає посилення економічної та соціальної складової державотворчих процесів, їх орієнтацію на людину як найвищу соціальну цінність та формування у суспільстві культури політичної толерантності.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області