Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будні ветеринарної служби області

4 квітня 2006 - 14:38

В Запорізькій обласній державній лабораторії ветеринарної медицини відбулася нарада з керівниками районних служб за підсумками роботи в березні 2006 року.

Начальники управлінь ветеринарної медицини в Бердянському та Розівському районах звітували про заходи щодо профілактики виникнення високопатогенного грипу птиці. На випадок занесення вірусу в районах створено оперативні групи, які зобов'язані реагувати на осередки виникнення інфекції. Ці групи укомплектовані автотранспортом, закуплений спецодяг, є в достатній кількості деззасоби. Постійно ведеться моніторинг імуностійкості як свійської, синантропної так і дикої перелітної птиці шляхом відбору проб крові птахів та дослідження в лабораторних умовах. Служби приділяють увагу роз'яснювальній роботі, через засоби масової інформації, щодо способів убезпечення від вірусу Н5 N 1 та інших інфекцій свійських птахів і тварин тощо.

Заслухавши звіти і від інших керівників районних служб щодо моніторингу стану захворюваності птиці, начальник управління ветеринарної медицини в Запорізькій області Валентина Стулова вказала на необхідність збільшити кількість досліджень дикої перелітної птиці. Крім того, Валентина Василівна зажадала від присутніх чіткого виконання планових щеплень птахів з приватних господарств. Це суттєво збільшить імунітет свійської птиці.

Заступник начальника управління ветеринарної медицини в Запорізькій області Сергій Дегтяренко поінформував керівників служб про епізоотичну ситуацію, роблячи акцент на можливому виникненні осередків високопатогенного грипу, як в Україні, так і в області. За його словами, 45 країн визнано неблагополучними в цьому сенсі. Україна на даний момент змогла впоратися з проблемою (знищено осередки інфекції в Криму) та викликають занепокоєння спалахи інфекції в сусідній Румунії, ряді інших країн-сусідів. Сергій Дегтяренко закликав ветеринарів області більше уваги приділяти профілактиці захворювання птиці в малих птахогосподарствах, так як вони найбільш вразливі та бути напоготові в період весняної міграції птахів.

Проаналізувавши виконану роботу та виявлені недоліки, Валентина Стулова зобов'язала керівників районних ветеринарних служб звітувати на колегії, що відбудеться невдовзі, про їх усунення.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості