Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації вимагає від влади Енергодара зробити тарифи на тепло та воду більш відкритими і прозорими

11 квітня 2014 - 10:01

Під час робочої поїздки до Енергодара голова облдержадміністрації Валерій Баранов зустрівся з адміністративно-господарським активом та громадськістю міста. Очільник регіону розповів про ініційовані ним заходи боротьби з корупцією, роботу зі стратегічного планування розвитку регіону та  залучення іноземних інвестицій в економіку  області. Крім того, Валерій Баранов зупинився на принципах формування кадрового резерву та на підходах реформування місцевої влади.

Під час спілкування голова облдержадміністрації відповів на запитання енергодарців. Зокрема, щодо очікування запланованого ще кілька років тому будівництва центру медичної діагностики та хоспису  він не приховував правди:  «Сьогодні кожна копійка йде на потреби армії. Як тільки почнуться стабільні надходження до бюджету, обов’язково почнемо будувати».

Найбільш жвавою темою для обговорення стало питання тарифоутворення. Незадоволені високою ціною на послуги водопостачання, енергодарці поскаржилися на небажання міських чиновників показувати  калькуляцію тарифів.

Кожен тариф треба виносити на громадські слухання,  порадив  Валерій Баранов.

Голова облдержадміністрації також зазначив, що мета зустрічі з громадою Енергодара - дізнатись ставлення жителів міста до політики уряду, до подій, які відбуваються на сході країни.

- Я побачив монолітну команду. Енергодарці розуміють, що сьогоднішню  кризу необхідно пережити. Мене порадувало, що всі, як один, заявляють про необхідність збереження єдності України. Поспілкувавшись з представниками місцевої ради, зрозумів, що є конфлікт інтересів. Але ми домовились, що всі сторони сядуть за стіл переговорів і зможуть знайти компроміс, щоб у міській раді не було розколу й конфронтації. Тоді вони зможуть об’єднати  зусилля задля благополуччя жителів Енергодара, - підбив підсумок зустрічі Валерій Баранов.

Найбільше враження на керівника області, за його словами, справили жителі міста – дуже оптимістичні та інтелектуальні (в місті понад 60% людей мають вищу освіту). Валерій Баранов запевнив, що обов’язково відвідає Енергодар найближчим часом, щоб перевірити, наскільки влада стала прозорішою. Зокрема, чи зможуть керівники міської ради та комунальних підприємств не робити таємниці зі складових тарифів на тепло та воду, а відкрито продемонструвати їх громаді.

Наступного тижня голова облдержадміністрації планує відвідати Мелітополь. Загалом, у його найближчих планах – ознайомитися з проблемами жителів усіх міст обласного значення.   

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців