Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації винесе на урядовий рівень пропозиції щодо залучення інвесторів

14 липня 2014 - 15:56

Голова облдержадміністрації винесе на урядовий рівень пропозиції щодо залучення інвесторів

Голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов провів брифінг, на якому поінформував журналістів про оперативні підсумки розвитку економіки з початку року, роботу штабів з прийому вимушених переселенців.

-  У нас уже розселено 3906 чоловік. Кожен день прибуває не менше  ста переселенців. Як відомо,  ми виділили з обласного бюджету 4 мільйони гривень на оплату їх проживання, і наразі  шукаємо механізми виплати цих коштів, - щоб усе було прозоро й відповідало закону, щоб уникнути звинувачення прокурора. Адже проблема в тому, що до цього часу немає ніякого державного положення з цього приводу і ми маємо самі знайти механізм виплати. Найближчим часом його винайдемо та оприлюднимо, - пояснив посадовець.

Валерій Баранов також поділився планами. Зокрема, повідомив, що відбуває до столиці з робочою поїздкою, де планує зустрітися з Президентом та Прем’єр-міністром України для вирішення ряду важливих для регіону питань.

- Сподіваюся на зустріч з Президентом, щоб обговорити проблему кадрових призначень, яка на рівні області не розв’язується вже чотири місяці. Я не бачу іншого виходу, окрім як просити Президента втрутитись у цю процедуру, - зазначив очільник області.

Крім цього, Валерій Баранов звернеться до Адміністрації Президента за допомогою у створенні окремого короткого телефонного номера для збору пожертв запорізьким військовослужбовцям.

Голова облдержадміністрації також має намір зустрітися з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком для обговорення  економічних питань, зокрема щодо залучення інвесторів.

Як зазначив очільник області, нагальним є надання державної гарантії іноземному інвестору для завершення будівництва мостів. Валерій Баранов розповів про зустріч з інвесторами "Морган Стенлі" і про офіційний лист з проханням створити механізм надання державних гарантій інвестору. 

- Я виступлю також з ініціативою реанімації алюмінієвого комбінату, оскільки є механізм розв’язання проблеми, але рішення необхідно приймати на рівні уряду. Окрім цього,  порушу питання щодо трансформаторного заводу, - повідомив голова облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров