Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації винесе на урядовий рівень пропозиції щодо залучення інвесторів

14 липня 2014 - 15:56

Голова облдержадміністрації винесе на урядовий рівень пропозиції щодо залучення інвесторів

Голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов провів брифінг, на якому поінформував журналістів про оперативні підсумки розвитку економіки з початку року, роботу штабів з прийому вимушених переселенців.

-  У нас уже розселено 3906 чоловік. Кожен день прибуває не менше  ста переселенців. Як відомо,  ми виділили з обласного бюджету 4 мільйони гривень на оплату їх проживання, і наразі  шукаємо механізми виплати цих коштів, - щоб усе було прозоро й відповідало закону, щоб уникнути звинувачення прокурора. Адже проблема в тому, що до цього часу немає ніякого державного положення з цього приводу і ми маємо самі знайти механізм виплати. Найближчим часом його винайдемо та оприлюднимо, - пояснив посадовець.

Валерій Баранов також поділився планами. Зокрема, повідомив, що відбуває до столиці з робочою поїздкою, де планує зустрітися з Президентом та Прем’єр-міністром України для вирішення ряду важливих для регіону питань.

- Сподіваюся на зустріч з Президентом, щоб обговорити проблему кадрових призначень, яка на рівні області не розв’язується вже чотири місяці. Я не бачу іншого виходу, окрім як просити Президента втрутитись у цю процедуру, - зазначив очільник області.

Крім цього, Валерій Баранов звернеться до Адміністрації Президента за допомогою у створенні окремого короткого телефонного номера для збору пожертв запорізьким військовослужбовцям.

Голова облдержадміністрації також має намір зустрітися з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком для обговорення  економічних питань, зокрема щодо залучення інвесторів.

Як зазначив очільник області, нагальним є надання державної гарантії іноземному інвестору для завершення будівництва мостів. Валерій Баранов розповів про зустріч з інвесторами "Морган Стенлі" і про офіційний лист з проханням створити механізм надання державних гарантій інвестору. 

- Я виступлю також з ініціативою реанімації алюмінієвого комбінату, оскільки є механізм розв’язання проблеми, але рішення необхідно приймати на рівні уряду. Окрім цього,  порушу питання щодо трансформаторного заводу, - повідомив голова облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни