Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Поточні та заплановані заходи

Про фестиваль «Гармонія краси»

17 листопада 2014 - 11:14

Традиційно день 20 листопада вважається Днем спільних дій в інтересах дітей, саме в цей день у 1959 році Організація Об’єднаних Націй прийняла Декларацію про права дитини. В календарі зазначено, що саме цей день носить назву Всесвітнього дня дитини.

Мета його проведення – об’єднання зусиль усіх громадських, державних та суспільних інституцій, засобів масової інформації, батьків, громадян України на вирішення найбільш нагальних проблем дітей, обговорення їх становища та забезпечення дотримання державою їх прав.

З нагоди відзначення Дня спільних дій в інтересах дітей в області заплановано проведення низки святкових заходів. І їх проведення вже розпочалось.    

Так, 16.11.2014 в концертному залі ім. М.І. Глінки відбувся обласний фестиваль «Гармонія краси», підготовлений волонтерською групою «Angels» за підтримки Служби у справах дітей облдержадміністрації.

Конкурс краси та творчості було проведено у двох вікових категоріях серед 12 вихованок з  шести інтернатів та закладів соціального захисту дітей.

Волонтерами групи «Angels», відомими артистами м. Запоріжжя протягом двох місяців для учасниць та інших вихованців закладів проводились майстер-класи з вокалу, хореографії, дизайну одягу та декоративно-прикладного мистецтва.

Окрім краси та талантів учасниць в ході фестивалю можна було насолодитися пісенними та танцювальними номерами запрошених артистів.

В фіналі конкурсу кожна учасниця отримала почесне звання, дипломи та подарунки від спонсорів. А переможницями, за рішенням журі під головування директора модельного агентства «Імідж-Центр» Світлани Целіщевої,  стали: у номінації «міс Гармонія краси» - Єлизавета Дьяченко, 15 років (Запорізький навчально-реабілітаційний центр-інтернат "Орієнтир"), у номінації «мінні-міс Гармонія краси» - Карина Корнєєва, 10 років (Запорізький січовий колегіум-інтернат).

Проведення таких конкурсів сприяє особистісному розвитку та соціалізації дітей, які потребують особливого соціального захисту.

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю